Лейбл Muscut випустив одночасно два релізи українських виконавиць

Тріо дівчат з Одеси Chillera та проєкт однієї з них (Поліни Мацкевич) Mlin Patz водночас випустили два релізи, що були видані на вінілі. Обидва спеціалізуються на експериментах з дабом з відмінностями у тому, що Chillera - гурт зі стандартним складом (гітара, бас, ударні), проте дівчата іноді виступають із діджей-сетами, а Mlin Patz - експериментальний проєкт, що базується на звукових колажах та польових записах.

Міні-альбом "Pro Fun" (Chillera) продовжує лінію лоуфайного заспокійливого гаражного дабу, віддаляючись від серф-року, що був присутній на попередньому ЕР дівчат "SCHAX", що також вийшов на лейблі Muscut на вінілі. 

Участь у створенні взяли Flaty - мастеринг, Дмитро Ніколаєнко — звукорежисер (Labyrinth Of Echoes Studio). Запис створено в Одесі на Studio Slookh за участі Ігоря Недюжого та Саші Цапенко.

"Sunlimit" (Mlin Patz) також є не першим повноцінним релізом проєкту. Так, у 2016 році виходив її "TVRK" EP.  У новій роботі звукові колажі поєднуються з польовими записами, а супроводом для них виступає "тепла південна гітара", як описує реліз сам лейбл.

Гурт Chillera починає свою історію в Криму, де Ганна Брижата (бас) ти Поліна Мацкевич (гітара, Mlin Patz) працювали на будівництві, у вільний час граючи на інструментах, а згодом переїхали до Одеси, де до них приєдналася нинішня ударниця Анастасія Марикута. Нині видаються на лейблі Muscut та активно гастролюють Європою.

У соцмережах

- Mlin Patz:
https://soundcloud.com/mlinpatz/

- Chillera:
https://www.facebook.com/chillerafun/

- Muscut:
https://muscut.bandcamp.com/
http://muscut.org/
https://www.facebook.com/muscut.org