Jozef van Wissem повертається до України

8 листопада у Києві у Домі Архитектора відбудеться виступ Jozef van Wissem'a - голландського композитора-мінімаліста та лютниста, автора саундтреку до фільму Джима Джармуша "Only Lovers Left Alive".

У 2013 році він отримав нагороду на Канському кінофестивалі за кращу оригінальну музику до фільму Джима Джармуша "Only Lovers Left Alive". Джармуш та ван Віссем також роблять музику разом. Нещодавно вийшла остання їх співпраця - альбом "An Attempt to Draw Aside the Veil", перший за сім років. Цей альбом буде можливо придбати на концерті у Києві.

Йозеф відомий своїм нестандартним підходом до використання лютні - інструменту, типового для епох Ренесансу та Бароко, але більш ніж несподіваного у сучасній музиці. Незважаючи на витончену електронну обробку звуку, ван Віссем більшою мірою залишився вірним традиційному тембру, резонансу і техніці гри на лютні.

Його музика відрізняється лаконічністю і чіткістю, дає слухачу гіпнотичний, майже інстинктивний емоційний вплив і виконується автором з аскетичною зосередженістю, знайшовши свій відбиток у почерпнутих з католицизму назвах окремих творів. Тривалі композиції і витончені мелодії немов би відводять слухача в інший, ідеальний світ.

Крім Києва, Jozef Van Wissem відвідає Одесу (7 листопада, Кірха) та Львів (9 листопада, Львівський Органний Зал).

Квитки на концерт вже можна придбати онлайн по 200-400 гривень. 

Подія у соцмережах: 

https://www.facebook.com/events/660734044396403/