Xiu Xiu вперше їде до України

8 та 9 квітня в Україні вперше виступатиме знаний експериментальний проект Xiu Xiu. Організовує івенти промо-група Dying Sky Booking.

Xiu Xiu — це лос-анджелеський проект, спрямований на реалізацію неприборканих та безкомпромісних музичних експериментів мультиінструменталіста Джеймі Стюарта, який ось уже багато років організовує найнесподіваніші колаборації як у студії, так і на сцені. Безперервний потік релізів, сайд-проектів, художніх творів і великі гастролі зробили Джеймі важливою персоною у світі андеграундної музики.

За довгі роки експериментів (гурт існує з 2002) стилістика Xiu Xiu неодноразово змінювалася. З авангардної поп-музики вона різко перетікала в найвідчайдушніший нойз, а потім раптово приймала форму оркестрового року, не потребуючи при цьому купи музикантів на сцені. Попри постійні метаморфози музика Джеймі завжди приймала найрадикальніші форми, залишаючись грубою і чесною.

У лютому 2019 року виходить новий альбом Xiu Xiu, який отримає назву "Girl with Basket of Fruit". У зв’язку з цим Джеймі відправляється в тур, прихопивши з собою кілька дуже незвичайних компаньйонів, а саме Тора Харріса, який прославився своєю роботою з Майклом Джирою і Swans, і Джордана Гігера — учасника Minus Story і Shearwater.

Що ж стосується "Girl with Basket of Fruit", то це ще найбільш дика і незвична варіація на тему альбому "Forget", що вийшов у 2017 році. Окремо варто відзначити, що в роботі над новою платівкою взяли участь такі титани, як Юджин Робінсон, Девін Хофф, Еммануель Обі й Айо Окафор.

Почути все це можна буде 8 квітня у київському клубі Closer та 9 квітня у львівському Picasso. Вартість квитків коливається у межах 300-500 гривень. 

Події у соцмережах:

https://www.facebook.com/events/366289590843338/
https://www.facebook.com/events/272688983433810/