Ivan Drone випустив новий альбом

Київський дарк фолк проект днями представив слухачам двій другий реліз - альбом "Хтінь".

Ivan Drone - це даркфолк / індстаріал-проект київського музиканта (який просив його не називати), створений у 2017 році. Музика проекту поєднує в собі рифи з кількох акордів накладені на нойзовий і дроуновий фон. Іноді проскакують етно-інструменти. На фоні цього голос монотонно співає пісні, які іронічно обіграють українські архетипи.

Перший міні-альбом проекту -  ЕР "Черешні" був записаний ще у минулому році, але втрачений через "смерть" жорсткого диска. 

Новий же альбом "Хтінь" з'явився днями на Бендкемпі проекту. Там же автор пояснив значення кожного із треків.

"Пісня 1. Кревська унія - зрада. Ще задовго до того, як Річ Посполита відкрила свій імперський рот для поїдання дружніх націй, у 1385 році виник династичний союз між Польщею і Литвою. Важкі темні хмари нависли над Україною. Адже до українців, як до носіїв цивілізації, литовці ставилися з усією повагою. Вони нас годували, поїли і не гнобили, а ми їх християнству навчали, ремеслу всякому і книгодрукуванню. Але поляки заздрили такому потужному платонічному союзу, а тому послали цю мару Ядвігу спокусити молодця і розумника Ягайла. Так вони й одружилися, а ми, як завжди, отримали зраду з маком. І тоді бард Степан Міколочкаукіус (страчений) написав знамениті (на той час) рядки, які крізь діри в ноосфері потрапили прямо в мозок українському Дугласу Пірсу", - розповідає автор. 

Проект у соцмережах:

https://ivandrone.bandcamp.com/releases