Учасники Straytones запустили проект із подкастами - Loonalampa

Артем Дудко та Марина Міраж, учасники київського гурту Straytones, у рамках свого нового проекту Loonalampa опублікували вже 5 музичних подкастів. Запрацював їх сайт із березня цього року. 

Що цікаво, до створення проекту Loonalampa долучився й Олександр Масовець, ідейний лідер та натхненник, а заразом і адміністратор сайту Neformat.com.ua.

"Якось до мене написала Марина зі Straytones з проханням допомогти зробити сайт для їхнього з Артемом сайд-проекту Loonalampa. За якийсь час спільними зусиллями (Марина працювала над дизайном, а я над технічною частиною) з'явився перший “proof of concept” аудіоблогу. Через мою високу завантаженість на основній роботі доведення проекту до логічного завершення затягувалося і довелося технічну частину передати у" надійні руки Саші Гриневичу. Саша закінчив фінальні правки по дизайну і функціоналу. Тож навесні цього року Loonalampa побачила світ, а світ - круті подкасти Марини та Артема", - розповідає Олександр.

Кожен подкаст на сайті присвячений певній тематиці, будь-то травневі хрущі чи прихід весни. Кожен також має індивідуальний незвичний дизайн. Почути у подкастах можна геть різні треки, починаючи від каліфорнійської сцени 60-х років і завершуючи нашим часом. 

"Спершу ми хотіли ділитися музикою, яка нас надихає, на сторінці Straytones. Але потім вирішили, що просто посилання на Youtube — не надто цікаво, ми можемо дати більше. Тож вирішили зробити окремий сайт-платформу, де ми могли б розміщувати свої підбірки треків, щоразу перетворюючи їх на захопливі музичні подорожі малозвіданими світами", — розповіли автори проекту у коментарі виданню МузМапа.

Олександр Масовець, до слова, не вперше працює над подібними музичними проектами і ось чому:   

"Раніше я допомагав і іншим музикантам з подібними міні-сайтами. Мені імпонує працювати над такими невеликими, але максимально напакованими ідеями та сенсом, проектами, вивчати "бачення" і хід думок творчих людей. Це безцінний досвід. Крім того я вірю, що це хороший спосіб самореалізовуватися самому і допомагати самореалізовуватися іншим.

Найбільш крутим досвідом було працювати з Максимом Сікаленком над міні-сайтами його проектів +\-, kiev house та cape cod. Хоча такі міні-сайти здебільшого не живуть довго, але вони й не повинні. Це процес, це експеримент, це пошук нових ідей і форм. Якщо проект живе довго - значить, перед вами щось дійсно круте і концептуальне".

Послухати подкасти Loonalampa та слідкувати за їх появою можна за наступними посиланнями:

http://loonalampa.com/releases
https://www.facebook.com/LOONALAMPA/