Оголошено всіх номінантів The Best Ukrainian Metal Act у трьох категоріях

23 грудня на сцені Київського клубу Бінго відбудеться п'ята щорічна церемонія The Best Ukrainian Metal Act. За головну премію метал сцени України у трьох номінаціях, кращий альбом року, кращий кліп року та найпрестижнішу - кращий гурт року, змагатимуться 12 гуртів.

Всі списки вже оголошено, тож давайте ж розбиратися хто ж отримає ці престижні нагороди!

В номінації "The Best Ukrainian Metal Act" представлені 7 учасників, які виступатимуть безпосередньо в день церемонії, а переможця визначать глядачі:

  1. IGNEA
  2. Space Of Variations
  3. Bojevilla
  4. Azathoth Circle
  5. Beyond the Pleasure
  6. Velikhan
  7. The Nietzsche

Наразі важко зпрогнозувати хто міг би стати фаворитом. Як відомо гурт Space Of Variations у 2015 році отримав статуетку в цій номінації. Але у список потрапили достатньо сильні команди щоб скласти гідну конкуренцію.

По-перше - жанрова різноманітність (так! З приємністю тричі підкреслюю це словосполучення) ускладнює вибір за кого віддати голос бо важче порівнювати гурти. З цих міркувань можна виділити три конкурентрі групи, на які з великою вірогідністю розділиться публіка: IGNEA + Azathoth Circle, Space Of Variations + Beyond the Pleasure, Bojevilla + Velikhan + The Nietzsche. А а остаточний вибір слухача вже відбудеться всередині групи.

По-друге - досвід живих виступів, правильної подачі на сцені і роботи з публікою за своєю вартістю взлетять вище ціни біткоїна в базарний день. Інтрига буде до останнього моменту.

 

Переможця у не менш цікавій номінації "Best Metal Album" визначить голосування серед журналістів і експертів фахових видань. До шорт-списку топових метал релізів року потрапили:

Bojevilla – Блуд

IGNEA – The Sign Of Faith

Nokturnal Mortum – Істина

VelikhanBand – Oh Lord!

White Ward – Futility Report

Є передчуття, що основна боротьба відбуватиметься між альбомами White Ward (нове круте звучання) та Nokturnal Mortum (довгоочікуваний реліз), але інші номінанти дихають їм в потилицю.

 

І на останок яке відео дістане звання "Best Metal Video" визначать експерти зі сфери відео продакшину та кліп-мейкерства:

Bojevilla – Реальність

Detach – Lock and load

KARNA – Party на Прикарпатті

Septa – The Seducer

Space Of Variations – Where Are You Tonight?

В цьому списку однозначно домінує Detach, але не буду загадувати на перед :)

 

Переможців у всіх номінаціях буде оголошено 23 грудня під час Фестивалю.