Oil Texture вдруге потрапив у шорт-лист конкурсу імені Луїджі Руссоло

Конкурс експериментальної музики імені Луїджі Руссоло оголосив 8 композиторів, які увійшли до фіналу. Серед них опинився і наш співвітчизник.   

На відбірковому етапі судді оцінювали  86 учасників з 25 країн і врешті відібрали найкращих, які змагатимуться за головний приз. До фінальної вісімки потрапив і Віталій Лебухорський, відомий своїм проектом Oil Texture. Разом із ним за перемогу змагаються: 

  • James Andrew Babcok "Ventriloquy" (США)
  • Damián Lauraro Gorandi "La machinerie d’une imaginaire" (Аргентина)
  • Nathalie Mondor "Oracle suspendu" (Франція)
  • Jan Kruml "Fragile" (Чехія)
  • Pablo Bas "Piedras" (Аргентина)
  • Hideki Umezawa "Glaucous" (Японія)
  • Armando Balice "Le crépuscule fané du phénix noir" (Франція)

Протягом жовтня, листопада та грудня концерти фіналістів пройдуть у Празі, Парижі, Кельні, Мехіко, Осаці, Афінах та інших містах, де слухачі вибиратимуть трьох фіналістів. А їх твори на початку 2018-го випустить на дисках російський лейбл Monochrome Vision.

Імена переможців конкурсу будуть оголошені у грудні цього року. 

Конкурс експериментальної музики імені Ліїджі Руссоло почав свою діяльність ще в 1979 році. Відбувається він щорічно, а головною метою ставить відкриття нових музичних просторів. В основі конкурсу лежать ідеї Луїджі Руссоло. Італійський художник, композитор і поет футурист з 1913 року і до кінця 20-х років припинив займатися живописом і цілком присвятив себе музиці. Він сконцентрувався на вивченні шумів і звуків, в результаті чого відкрив Intonarumori (шумові звучання), з яких виникла "музика шумів", ембієнт, що стала чудовим внеском футуризму в розвиток музики ХХ сторіччя. 

Дізнатися більше про dark ambient проект Oil Texture можна за цим посиланням.