Rude Riot не будуть виступати на фестивалі Blood Sweat & Beers

Київський гурт повідомив, що організатори скасували їх виступ на фестивалі Blood Sweat & Beers  в Цюриху. 

Як розповіли музиканти,спершу вони погодилися зіграти на фестивалі, а згодом дізналися, що ділитимуть сцену з гуртом Bull Brigade. Останній, за словами гурту, підтримує Новоросію та вторгнення Росії в Україну. Утім, колектив все ж вирішив виступити на фестивалі і висловити там свою позицію. Відповідно був вибудуваний концертний графік навколо дати виступу.

Однак, через деякий час вже самі Bull Brigade відмовилися виступати на концерті через участь у ньому гурту Rude Riot. У відкритому зверненні гурт пояснив, що не підтримує ані ультраправих, ані ультралівих, на що отримав критику з боку анонімного росіянина. Його слова гурт також спростував, однак спонсори все ж вирішили не ризикувати і скасували виступ Rude Riot на фестивалі. Пропозицію обговорити конфлікт відкрито та публічно решта сторін проігнорували. 

Почитати більше про цю ситуацію можна на сторінці самого гурту. Між тим, Rude Riot додають, що після початку війни на Сході України це не перший випадок, коли росіяни розповсюджують чутки про українські гурти в Європі. 

Наразі колектив все-таки збирається у тур Європою і намагається організувати нові виступи. 

Нагадаємо, наприкінці червня у мережі з'явився новий альбом гурту - "Dishonor" або ж "Безчестя". 

Гурт "Rude Riot"  був створений у 2007 році. Колектив грає oi!/streetpunk, а на їх рахунку вже кілька релізів та чимало виступів закордоном. 
 
"Rude Riot" у соцмережах: