"Жадан і собаки" випускають четвертий альбом

Реліз "Пси"для команди стане вже четвертим.

"Дорогі брати і сестри. В травні ми презентуємо новий альбом, який записали разом із нашим берлінським приятелем Юрою Гуржи. Для нас ця робота особлива - хотілося в десять треків умістити все, що ми бачили, чули й відчували протягом останніх двох років. Альбом вийшов не надто романтичним, проте нам сьогодні куди важливіше говорити чесно й відверто, навіть якщо речі, про які ми говоримо, мало кому зрозумілі. Тому чекаємо на вашу реакцію - наші чесність і відвертість без вас нічого не важать. Побачимось на концертах", -  зауважили музиканти. 

І справді першими почути нові пісні наживо зможуть 5 травня мешканці Харкова. За ними підуть Київ, Тернопіль та Львів. Коли весь альбом з'явиться у мережі, поки невідомо. Однак, уже можна послухати одну пісню, яка точно до нього увійде. Трек "За*бали" гурт присвятив позачерговим виборам. 

"Собаки в космосі" — музичний гурт із Харкова, що виник у 2000 році. Однак, найбільш відомими вони стали завдяки співпраці з харківським поетом Сергієм Жаданом. 2008 року Жадан і «Собаки в космосі» випустили спільний альбом «Спортивний клуб армії», до якого увійшли читання Жадана власних віршів під акомпанемент музикантів гурту. Згодом співпраця продовжилася у вигляді спільних виступів, нових альбомів ("Зброя пролетаріату" 2012, "Бийся за неї" 2014).