"1914" присвятить новий альбом Першій світовій на Україні

Про це розповів львівський гурт “1914”. У колективу є одразу декілька новин про прийдешні релізи. 

Так, першим світ побачить спліт зі крутими американцями “Minenwerfer“,  які так само присвятили свою творчість Першій Світовій Війні, (що дуже не характерно для американського блеку).

"У травні ми і вони завершуємо роботу над треками для спліта. Ну і, звісно, ми працюємо, не збавляючи темп, над новим альбомом, котрий (як планується) буде вже наприкінці цієї осені", - повідомили музиканти. 

Цікавою буде і тематика лонгплею, над яким також активно ведеться робота. Зокрема,альбом буде суцільно присвячений подіям в Україні – Карпатська зимова операція, Бій на горі Лисоня, Офензива Керенського\П’ята Галицька битва, взяття Львова і тд. Це буде історія боїв на нашій території, і конкретно про участь в них вояків УСС (Українські Січові Стрільці) у складі Австро-Угорської армії. Їх шлях із 14 по 18 рік. Кожен трек йде від першої особи –  це розповідь подій очима солдата, звичайного піхотинця, снайпера, командира загону на Лисоні і так далі.

Окрім того, сама музика повинна стати дещо похмурішою. Обіцяють музиканти і декілька сюрпризів, але, яких саме, не уточнюють. 

"Ну і хотілось би, (якщо знайдемо кошти), зняти хороший кліп, однак, оскільки це питання не з дешевих, то поки шукаємо варіанти", - додали "1914". 
 
Також у процесі випуск вінілу дебютника колективу. Теоретично він буде готовий наприкінці літа.