Премія Jager Music Awards 2024 приймає заявки від молодих музикантів

30 січня у київському культурному просторі "КультМотив" відбувся офіційний запуск премії Jager Music Awards 2024. Подія відкрилась символічним виступом музиканта та продюсера Cepasa та представниці нової хвилі української музики lowcost49.

Як йдеться у пресрелізі, центральною точкою відкриття Jager Music Awards 2024 став старт подачі заявок у спеціальній номінації Young Blood для молодих українських музикантів.

"Номінація Young Blood завжди займала особливе місце у премії Jager Music Awards, адже молоді виконавці — це майбутнє української музичної сцени та культури загалом. Яскраві, автентичні, самобутні — від року в рік дуже важко обирати між безліччю талантів, кожен з яких заслуговує на відзнаку. Вони справжні майстри своєї справи та свого жанру. Головна мета цьогорічної премії — підтримати інформаційно та фінансово молодих виконавців та показати, що незважаючи ні на що, ми продовжуємо творити новітню українську культуру", — каже бренд-менеджер Jägermeister Олександр Перера у пресрелізі. 

На офіційному сайті премії сольні виконавці, музичні дуети та гурти можуть зареєструвати свою кандидатуру для участі у змаганні за грошові призи в рамках цієї номінації. Вимоги до учасників доволі прості:

  • вік — 18 років і більше 
  • українське громадянство або посвідка на проживання (окрім громадян росії та Білорусі)
  • протягом минулого року треба було випустити мінімум один новий твір.

Після модерації профайли номінантів Young Blood стануть доступні на сайті для відкритого голосування. Згідно з правилами Jager Music Awards, у шорт-лист Young Blood потраплять 56 молодих представників альтернативної української сцени, які отримають грошові винагороди у розмірі 10 000 гривень. Прийом заявок учасників з усіх куточків країни триватиме до 20 лютого.

Водночас у 2024 році у номінації Young Blood відбудуться нововведення. У номінації буде одразу дев’ятеро переможців: три People's Choice (за результатами голосування на сайті), три Jury's Choice (за результатами голосування експертної ради премії) та три Brand Choice (якого оберуть представники Jägermeister). Всі вони отримають грошові призи у розмірі 50 000 гривень, які зможуть витратити на розвиток своєї професійної музичної кар’єри або віддати на благодійність.

Jager Music Award – музична премія, яка підтримує розвиток незаленої української сцени з 2018 року. Цього року професійне журі загалом визначає переможців у 8 категоріях: "Артист року", "Трек року", "Відео року", "Колаба року", "Явище року", "Лейбл року", "Майданчик року" та "Журналіст року".

Спочатку Jager Music Awards проводилося водночас на території чотирьох країн: Росії, України, Білорусі та Казахстану, але з 2018 року премія для українських виконавців стала окремою.  

Номінації премії періодично змінювалися, а в різні роки переможцями у них ставали, до прикладу, The Unsleeping, Onuka, Closer, Dakhabrakha, Yuko, Bejenec, Koloah, Masterskaya, паліндром, Dnipropop, Ragapop та інші виконавці, лейби, локації.

Слідкувати за всіма номінаціями та етапами цьогорічного відбору можна на офіційному сайті премії:

https://jagermusicawards.com.ua/