Rustycore випустив перший сингл за кілька років

Нещодавно інді-проєкт Rustycore оприлюднив сингл "Neither Seen Nor Heard / Buick". До нього ввійшли кавер-версія і нова композиція музиканта, випущені після трьох років без релізів.

Музикант працював над обома композиціями впродовж місяців і створив чимало їхніх версій перш ніж знайшов і випустив фінальні.

"Ці дві композиції – насамперед моя давнішня мрія, втілення того звуку, який я хотів отримати протягом багатьох років, щоб звучало "тру твінкл-батько", – розповідає Ілля, засновник проєкту, Неформату.

Кавер на трек гурту Boy Problems для музиканта – висловлення шани цьому філадельфійському колективові, яким він щиро захоплюється. А зробити цей запис було не так уже й просто.

"Доволі багато часу пішло, щоб радіти за результат кавер-пісні... Я кожний рік записував версію, але тільки цього року все збіглося для випуску. Щиро радий, що не випустив нічого раніше. Озираючись на старі варіанти, берусь за голову".

За словами музиканта, він відчув на собі, як кількість опцій для роботи над музикою "може паралізувати творчість". Саме ця доступність варіантів провокувала в ньому бажання прагнути до ще кращого варіанту й тим самим відтерміновувала реліз.

Непростим же було й написання "Buick", текст і музику якої музикант розвивав поступово.

"Вийшла весела музично й трішки сумна за змістом пісня, і ось таке поєднання мене приваблює. Це як коли жартуєш про щось страшне й страшне втрачає силу лякати", – додає Ілля.

Імовірність того, що Ілля представить цю музику наживо в США вкрай мала, проте лишається. До слова, музикант розповів нам, що в місті, де він мешкає, відчутна підтримка України як серед місцевих, так і серед вихідців із СРСР.

Попри те, що на сторінках Rustycore певний час не з'являлися релізи, Ілля писав музику регулярно. Лише, каже він, вона не проходила випробування часом. Але музикант не зупиняється й працює над іще двома релізами паралельно:

"Один із них це дещо на кшталт цих двох пісень. Тобто такий собі "у нас є boy problems вдома". А інший – ближче до мідвест імо 90-х, типу Texas Is The Reason, Penfold, Mineral. Там є над чим працювати, тож, мабуть, теж випущу декілька треків, коли будуть більш менш дороблені".

За цей час Ілля дійшов думки, що хоче працювати над доступнішою музикою, аніж раніше, не перенасиченою зайвими елементами. Але, звісно, творчості не наказати, тому він залишає двері для експериментів прочиненими на всяк випадок.

Rustycore – емо/матрок/інді проєкт Іллі Назарова, створений у 2013 році. Наразі виконавець проживає й пише музику в США. Його дискографія нараховує два повноформатних альбоми, два ЕР, два спліт-альбоми й кілька синглів.

Rustycore у мережі:

https://www.facebook.com/rustycoremusic/

Фото обкладинки – надав виконавець