Монтеск'є випустив перший сингл за рік

Нещодавно інді-виконавець Монтеск'є оприлюднив сингл "Паліатив", перший і єдиний цьогоріч.

Ігор, автор проєкту, написав цю композицію ще в 2017 році, але повернувся до неї лише взимку 2022 року, коли й надав їй кінцевого звучання.

"Чесно, хотілося просто відпустити цю пісню, щоб вона нарешті жила своїм життям", – каже виконавець Неформату.

Порівняно з першою версією, Ігор помітно переробив композицію, змістивши фокус із гітари:

"Захотілося просто перевернути все з ніг на голову – відмовитись від основного гітарного рифу, натомість зіграти фортепіанний луп. Від фортепіано пішли танці далі. Я дуже люблю електронні органи, тому друга частина пісні починається саме з нього".

Майже над усіма інструментальними партіями він працював самостійно. Виняток становить партія саксофону – її записав товариш Ігоря з Франції, Ґійом Жарно. Заразом він записав іще кілька партій для майбутнього альбому Монтеск'є.

У ідейному корені пісні – цілюща властивість природи, що виконавець обрамив у короткий опис:

"Посеред довгих розлук і втрат природа стає ліками, проте лише тимчасовими".

Ігор має певні побоювання щодо планування у цей непростий час, однак поділився з нами своїми актуальними творчими намірами: видати альбом і презентувати його в повному складі.

Дещо раніше ми поговорили з виконавцем про його творчість загалом.

Монтеск'є – сольний проєкт музиканта-мультиінструменталіста зі Львова Ігоря Хоркавого. Окрім цього, Ігор учасник лайв-бенду Паліндрома й співавтор його музики. Над записом інструментів й аранжуваннями він зазвичай працює самостійно у своїй домашній студії. Наразі в дискографії сольної формації кілька синглів і ЕР.

Монтеск'є в мережі:

https://www.facebook.com/montesqie
https://www.instagram.com/montesqie

Фото обкладинки – Олег Диган