Death Pill і Shooting Daggers видали спліт

Сьогодні, 17 листопада, хардкор-панк тріо Death Pill представило спліт із британським гуртом Shooting Daggers.

Композицію "Monsters", яку Death Pill презентували в межах спліту, написала вокалістка й гітаристка гурту Мар’яна близько 5 років тому. Музикантки записали її на лондонській студії Bearbiteshorse. Там же вони переписали вокал двох раніше російськомовних пісень.

Треки обох гуртів вийшли на місцевому лейблі New Heavy Sound.

"Домовлялися [про співпрацю] як серйозні професійні музиканти. Офіційно. За пивом у пабі. Це не було заздалегідь сплановано, скоріше, чудовий збіг обставин, таймінгу та взаємної симпатії. Наші гурти імпонують один одному. "Даггерси" зацінили наше музло, ми зацінили їхнє. Майже одночасно ми записуємо сінгл, а вони закінчують запис дебютного альбому. Ми видаємось на одному і тому ж лейблі, який, до речі, і відкрив нам очі, за тим самим столом у пабі, що можна щось замутити", – розповідає Наташа, басистка гурту, Неформату.

За словами Наташі, якщо б цей сингл не вийшов у такому форматі – його доля була б невизначеною.

Пісня з’явилася на світ у часи психотерапевтичної роботи Мар’яни над собою. За її словами, тематика треку буде актуальною завжди.

"Ця пісня – про явище психоаналізу, про те, як батьки в ході виховання, не спеціально, але вшивають у наші голови свої "коди" у вигляді певних токсичних переконань або моделей поведінки. Ті, вже в нашому житті, заважають і працюють проти нас. Я назвала їх "монстрами", бо вони повільно пожирають наші мізки зсередини, не дають нам рухатися вперед тим шляхом, яким ми хочемо. Монстри, яких уже дуже складно відрізнити від нас самих, кажуть нам, що ми недостойні, що в нас не вийде, що навіть і старатись не варто; що ми негарні, безталанні тощо. Якщо їх не знищити – вони знищать твою особистість назавжди рано чи пізно", – деталізує Мар'яна.

Shooting Daggers, зі свого боку, запропонували для спліту композицію "Not My Rival". Та несе в собі антипатріархальний месседж і закликає до подолання суперництва поміж жінок.

Тепер Death Pill працюють над своїм наступним альбомом і над туром, а поза цим продовжують вести інформаційну кампанію щодо війни в Україні.

Death Pill – київський хардкор/панк гурт, який утворили музикантки Анастасія Хоменко і Мар'яна Навроцька в 2017 році. Свій стиль вони визначають як hardcore punk, riot grrrl. У їхній дискографії один сингл, однойменний альбом і спліт.

Death Pill у мережі:

https://www.facebook.com/deathpillband
https://www.instagram.com/deathpill_band/

Фото обкладинки – надали виконавиці