Депутати відправили Олександра Ткаченка у відставку

Міністр культури Олександр Ткаченко залишає свою посаду. За це сьогодні, 27 липня, проголосував 321 нардеп. 

Раніше ми докладно пояснювали, що після хвилі суспільного осуду, що піднялася насамперед через витрати на розважальні серіали під час війни, Міністр культури Олександр Ткаченко подав заяву про свою відставку. Десь у той самий час і Президент Володимир Зеленський попросив у вечірньому зверненні розглянути заміну міністра культури та інформаційної політики України. 

26 липня Олександр Ткаченко звітував про роботу свого міністерства на засіданні Комітету ВРУ з питань гуманітарної та інформаційної політики, і, як повідомляє Суспільне Культура, там заяву міністра не підтримали. Отож, естафета зі звільненням перейшла вже до Верховної Ради. 

27 липня під час засідання ВРУ 321 нардеп все ж підтримав звільнення Ткаченка. Про це повідомляє у своєму Телеграм-каналі нардеп від фракції "Голос" Ярослав Железняк та додає наступне:

"Питання призначення нового міністра сьогодні не стоїть у порядку денному і скоріш за все не буде на цьому тижні".

Водночас варто нагадати, що хоча масштабна хвиля критики міністра і піднялася в останні тиждень-два, критика на його адресу від професійної спільноти має набагато довшу та ширшу історію, відтак цей запит на зміну міністра культури хоча і з інших мотивів, але врешті був задоволений. Однак наразі невідомо, хто саме замінить Олександра Ткаченка.