Night Dew Call повернулися з новою версією своєї пісні

Нещодавно дрімпоп-колектив Night Dew Call перевипустив композицію "Rainy Day" із альбому "Spots" (2014). Нове видання побудило виконавців повернутися до творчості в цьому проєкті.

Написання "Rainy Day" сягає ще 2012 року. Як пригадують виконавці, вони створили її "теплого вечора на тихій заміській дачі", після чого пісня тривалий час залишалася непочутою. Перевидати її зараз музикантів спонукав ефір на радіо Gasoline, куди їх запросив Микола Лебедь.

"Навесні цього року ми обʼєдналися, щоб зробити мікс/подкаст для "Тягаво" – проєкту про музичну сцену Рівного. Поговоривши, ми виявили, що маємо достатньо часу та бажання попрацювати над Night Dew Call із новим, зрілим підходом", – каже Діма, один із засновників гурту.

Мелодію цієї пісні написав Влад, співзасновник Night Dew Call, і в той самий день обоє музикантів доробили все інше – структуру, вокал, лірику.

"Текст був експромтом, майже фрістайлом. Вокальна мелодія – так само. Ми взяли китайський мікрофон від караоке, якась година часу – і ми були в захваті. "Тільки давай не переписувати цей вокал", – сказав я Владу принципово, відчуваючи, що ми схопилися за щось особливе у тому творчому пориві", – пригадує Діма.

Нова ж версія треку, записана для ефіру, має вже інші гітари, бас і вокал.

Однак перезапис не змінив того, що виконавці вбачали в цій пісні в часи її створення.

"Night Dew Call завжди виражав юність, дружбу, безтурботність і кохання. Ця композиція чудово відображає усі ці "стовпи" [нашої] творчості – щось у самому процесі й підході, щось – у звуці, дещо – у тексті й у загальній палітрі. Тому, перезаписуючи пісню, нам важливо було вхопитися за речі, у які ми завжди щиро вірили", – додає Діма.

Тепер, за словами музикантів, вони планують струсити пил із цього проєкту й відновити діяльність, зі збереженням його постійної сутності.

"Попри те, що ми спонтанно узгодили роботу й раптово випустили пісню, наразі ми маємо досить чіткий і послідовний план щодо Night Dew Call. Тому "Rainy Day" – лише одна пелюстка нашого задуму щодо відродження видання музики", – каже Діма Неформату.

Наразі виконавці мають композиції "різної готовності", які поступово випускатимуть. До цього, як вони розповіли, їм перешкоджали перфекціонізм і прихильність до природного перебігу процесу, без його форсування. Утім тепер, коли багато напрацювань гурту просто лежать на жорстких дисках, вони готові працювати над ними знову.

"Найголовніше, як мені здається, що потік роботи над аудіо пішов у нас зараз цілком природно, і він дуже нагадує, як ми з Дімою 10 років тому робили пісні в онлайн-форматі, обмінюючись демками та редагуючи їх під час листування. Це приємно. Головне буде щонайменше докрутити й викласти пісні в інтернет", – додає Влад.

Паралельно з цим учасники Night Dew Call грають в інших проєктах – Влад бере участь у Peredmova, в дуеті з Вірою Правило, а Діма займається формацією Wheatness.

Night Dew Call – інді/дрімпоп-гурт, який заснували Дмитро Васковець і Владислав Зарічнюк у 2012 році, в місті Рівне. Свою музику хлопці найчастіше характеризують як twee pop. На їхньому рахунку EP, LP і декілька синглів.

Night Dew Call у мережі:

https://www.facebook.com/nightdewcall
https://www.instagram.com/nightdewcall/
https://linktr.ee/nightdewcall

Фото обкладинки – надали виконавці