XX.XX сумують за безтурботним життям у новому треку

Житомирський прог-рок гурт XX.XX повертається з новим інструментальним синглом "Безтурботне життя" і водночас анонсує двотрековий мініальбом "XVII–III", що вийде на нашому лейблі Neformat Family 21 квітня.

Гурт називає новий сингл логічним продовженням своєї попередньої творчої діяльності, а от мініальбом уже трохи відрізнятиметься, адже може похвалитися цікавим запрошеним гостем — Олександром Куцом, вокалістом київського прог-рок гурту VOVK.

"Із самого початку, коли починали робити цю пісню, хотіли зробити її "дурнуватою"… але не в сенсі чогось поганого. Хотілось передати максимально різний настрій у рамках однієї пісні, поєднати мажорні та мінорні частини в одній композиції. Це мав бути умовний салат, але в якому все доступно поєднується. Не щось прям скажене як, наприклад, у Primus чи Mr. Bungle, а простіше для сприймання, але, так би мовити, зі своїм нюансом. Ось цей увесь настрій у пісні про те, що ми всі жили, займались різними речами, у нас стільки всього було….аж допоки в нас це не забрала війна, — каже у пресрелізі Валерій Зубрицький (бас, вокал), відомий більше як Марик.

В учасників накопичилося багато творчої енергії та планів, і щодо нових записів, і щодо туру, але команда не репетирувала вже понад рік, доробляючи натомість записані раніше пісні.

"Востаннє ми зібрались ввечері 23 лютого. Дуже запам’ятався той момент. Після репетиції ми вже виходили на вулицю і я запитав нашого барабанщика: "А якщо завтра війна, що будемо робити?". "Підем воювати та захищатись!" — сказав він.

Так і зробив. 24 лютого вже був у військоматі. Поки ми так і не бачились…

Тому новий мініальбом хочеться присвятити йому, кожному захиснику та кожному українцю, який зараз відстоює свою свободу. Ми чекаємо нашої перемоги та моменту, коли повернемось до активної творчості", — додає Валерій.

XX.XX — житомирський рок-гурт, у творчості якого можна знайти елементи построку, прог-року, альтернативи. Гурт виник у грудні 2019-го, коли відбулася перша його репетиція. Зараз на рахунку команди один мініальбом та два сингли.

У ранніх роботах гурт більше асоціювався з інструментальною музикою, але вже на мініальбомі "III" (березень 2022) можемо почути вокал Валерія. Тож зараз мікс вокальних пісень та інструментальних треків гурт називає своїм стилем та наголошує, що хоче відходити від канонічних рамок тих чи інших стилів і не буде фіксуватися на них.

"Пригадую випадок із дитинства. Коли я тільки починав грати на гітарі, якось до мене в кімнату зайшла мама. Дивилась, що я там грав чи розбирав, і попросила, щоб я їй зіграв, як іде дощ… Тоді я цього не зрозумів і просто їй насипав акордів, яких знав, але сам підхід запам’ятав", — каже Валерій.

Тож зараз музиканти насамперед прагнуть відображати настрій та емоції музикою, і не зациклюються на тому, скільки можуть зіграти нот за хвилину або яке вигадати соло.

Соцмережі XX.XX:

https://linktr.ee/xx.xxband