Taithur видав дебютний альбом

Цього місяця вийшов перший повноформатний альбом блек-метал проєкту Taithur під назвою "Ruin".

Над цим релізом Vyr, засновник та єдиний учасник проєкту, почав працювати тоді, коли тільки починалася пандемія COVID-19. В той час виконавець стикнувся із низкою перешкод.

"Було надзвичайно багато обмежень в усьому: контакти з друзями переважно онлайн, звільнення з роботи, персональні проблеми. Накопичилося всього потрохи. Я б сказав, що цей альбом – виплеск депресії у правильному руслі", – розповідає виконавець Неформату.

На відміну від попереднього мініальбому, із яким виконавцю дещо допомагав його друг Ерік, над цим альбомом Vyr трудився повністю самостійно.

"Це було щось дуже особисте, і я не хотів залучати сюди ще когось. Думаю, що атмосфера запису пісень в темному підвалі свого будинку наодинці гарно передалась у звучанні".

Запис вийшов на лімітованій серії вінілу. На його звороті атмосфери додає світлина Чорнобиля, яку зробила подруга виконавця Олена.

Усі композиції на альбомі об’єднує тематика депресії та суїциду.

"Депресія – це болото, яке не сприймаєш серйозно, допоки сам в ньому не загрузнеш. Всі пісні я підсумував загальною назвою – "Ruin" (руїна). Це не руїна замку абощо. Це руїна душі, яка радше схожа на закинутий і темний підвал багатоповерхівки – холодний і відштовхуючий".

Паралельно із підготовкою цього альбому, виконавець спромігся видати спліт із арізонським проєктом Cyclical Nightmare. Обидві роботи пов’язані між собою.

"Коли в мене було записано декілька пісень, мені надіслав імейл Dirge з проєкту Cyclical Nightmare. Він запропонував записати спліт. Окремих пісень під спліт я писати не хотів, а його акустичний блек-метал гарно вписувався в атмосферу вже готових пісень. Так був випущений спліт "Dirge for the Black Hearts". Також на моєму альбомі є композиція "Cyclical Nightmare", яку я записав під впливом робіт Dirge".

Зараз музикант зосереджений на інших своїх проєктах – готує до виходу ЕР від Kadub Kult (pagan black metal) та альбом проєкту Kuupyr (black metal). В той самий час Vyr не планує закидати проєкт Taithur, але зазначає, що до нього він повертається лише в особливі моменти свого життя.

Taithur — блек-метал one-man-band, який заснував та веде музикант Vyr (Олег Горобей). Тематика цього проєкту торкається тем смерті, депресії, відчаю та суїциду. В дискографії формації спліти, сингли та повноформатний альбом "Ruin" (2023).

Taithur в мережі:

https://www.instagram.com/taithur/

Фото обкладинки – надав виконавець