headachee видали ЕР про прості речі

Наприкінці грудня інді-рок гурт headachee видав новий ЕР "lack of taste". Він вийшов на київському лейблі electricity.

Композиції для цього альбому були написані в різний час, але згодом склалися в цільну історію, що має свій початок та логічний розвиток.

"Зміст у [композицій] EP вийшов зненацька дуже між собою пов'язаним, коли ми вже все записали і переслухали. Ми зрозуміли, що це просто невелика історія із життя про те, як хтось намагаєтся змінити когось у відносинах ("fix my life"), потім у них відбуваєтся секс, але людина вже розуміє, що та сама іскра була втрачена і питає себе, чому навіть після такого звичайного обміну теплом все ще відчувається холод між ними ("take it slow"), але, врешті-решт, людина розуміє, що все, що було, вже втрачено, і, на жаль, все погане, якщо і буде, то буде ще не раз ("пробач мене")", – описує Крістіна, вокалістка та гітаристка гурту, для Неформату.

Слухайте реліз на цифрових платформах: Spotify, Apple Music, YouTube Music

Всі треки були написані в різні сезони – перший був готовий ще весною, але чекав своєї черги, другий трек музиканти написали влітку, коли зібралися вперше за півроку разом, а третій headachee написали вже восени, на відстані. Зводив їх всі басист гурту Даня.

"Саме цей реліз про те, як він і називаєтся, у перекладі "lack of taste" – відсутність смаку. З початком війни стало доволі складно відчувати межу реальності цього світу, тому почалися проблеми у стосунках, у роботі, у тому ж світосприйнятті, так що смак життя загубився".

Тим не менш, наразі склад гурту збільшився до чотирьох учасників й разом вони передчувають позитивну зміну в майбутньому.

"Ми набагато активніше почали працювати над матеріалом і взагалі над усім, бо тепер нас четверо і ми маємо серйозніші наміри. У нас зявився дуже класний барабанщик, тому ми будемо записувати усі інструменти тепер на студії. Ми ходимо раз на тиждень на репетиції, думаємо над новими піснями і готуємося до новогу етапу, бо відчуваємо, що він буде доволі скоро".

Єдиною перешкодою залишається те, що не всі музиканти наразі проживають в Україні через війну, але до весни, за їхніми сподіваннями, багато що може змінитися.

Обкладинкою для альбому стала картина знайомого музикантів, художника на ім’я Гріша, на яку вони випадково натрапили на виставці. 

"Одного осіннього дня ми пішли з Максимом, гітаристом, на виставку наших знайомих художників. Усі картини там були класні, але саме ця дуже сильно зачепила наше око, ми навіть сфотографувалися біля неї. А через певний час виявилося, що це картина мого дуже хорошого знайомого Гріши. Ми одразу написали йому і він був радий поділитися нею з нами, за що дякуємо йому", – згадує Крістіна

headachee – інді-рок гурт із Києва, чиї релізи переважно виходять на лейблі electricity (элек///чество). Перший сингл музикантів "dirty cups and flowers" вийшов у 2021 році. З тих пір виконавці виступали наживо й видали ще кілька синглів та мініальбомів.

headachee в мережі:

https://www.instagram.com/headachee__/

Фото обкладинки – Instagram виконавців