MusicAIRE оголосили другий конкурс для відновлення музичного сектору

Успішний проєкт програми ЄС "Креативна Європа" MusicAIRE оголошує вже другий конкурс для відновлення музичного сектору. Дедлайн подачі заявок — 26 жовтня 13:00 CET. 

Конкурс виділяє 3 пріоритетні напрями, і поданий проєкт має відповідати одному з них. Йдеться про: 

— зелене відновлення: підвищення екологічної стійкості сектору та екологічної обізнаності з метою екологізації музичної індустрії, зокрема живих виступів, фестивалів і гастролей, а також підтримка інноваційних стартапів, спрямованих на зменшення екологічного сліду онлайн-зберігання даних і розповсюдження музики.

— цифрове відновлення: адаптація до нових тенденцій у споживанні, розповсюдженні та просуванні цифрової музики (наприклад, живих виступів онлайн), а також розробка та просування стійких бізнес-моделей, які забезпечують монетизацію та гарантують винагороду виконавцям. Цифрове відновлення передбачає розробку технологічних продуктів і послуг у музичному виробництві, просуванні та розповсюдженні, а також дії щодо нарощування потенціалу для артистів, щоб зробити їх більш конкурентоспроможними та стійкими на ринку, що дедалі більше керується технологіями.

справедливе та стійке відновлення: краще використання потенціалу музики як виразної об’єднуючої сили з метою сприяння збільшенню солідарності, активної громадянської позиції та соціальної єдності. Це включає посилення ролі громади для музичних закладів, кращий доступ до музики як з точки зору освіти, так і споживання, з особливим акцентом на незахищених групах, а також більш справедливу винагороду для артистів і гендерний баланс.

Докладніший перелік активностей, які можуть підходити під кожен із цих пунктів, ви знайдете у докладному описі конкурсу

Розміри можливих гранів складають від 15 до 55 тисяч євро, при чому перевагу, згідно з описом, матимуть саме великі проєкти на 55 тисяч. Грант покриє до 90% витрат проєкту, а втілити ідею потрібно за 10 місяців. Всього за цим конкурсом підтримку мають отримати 29 проєктів.

Заявку на конкурс можна заповнити тут. 

Проєкт MusicAIRE (An Innovative Recovery for Europe) є успішним проєктом програми ЄС "Креативна Європа", що отримав фінансування від програми за конкурсом `Music Moves Europe` у 2020-му році. MusicAIRE адмініструється консорціумом, що складається з INOVA+ та European Music Council (EMC).