Дебют: пошук себе від Joyriders

Львівський інді-рок гурт представляє дебютний сингл "do nothing club", написаний під впливом гуртів Kasabian, Biffy Clyro, RHCP, Foals, Placebo тощо. 

Joyriders — це англомовний рок-гурт з чотирьох молодиків, що зібрались з різних куточків України (Херсон, Дрогобич, Кам’янець-Подільський) та майже рік працювали над написанням пісень для запуску власного проєкту у Львові.

Як розповів у коментарі Неформату Михайло, гітарист та лідер гурту, цей проєкт виріс із залишків шкільного студентського гурту, тож двоє учасників вже мали певний музичний досвід. Окрім того, традиційно, участю в кількох командах і сесійних проєктах може похвалитися й ударник колективу Микола

Хоча, як зазначалося вище, хлопці родом з різних куточків України, у Львові живуть вже досить довго.

"Зійшлись ми максимально рандомно: нашого барабанщика Колю нам порадив попередник, з яким ми не зігрались, а басиста — дальній знайомий, до якого він якось, помилившись дверима, потрапив на джем. Наш поточний склад — це вокаліст Гліб, гітарист Міша, басист Данило та барабанщик Коля", — розповідає Михайло

Історія саме цього проєкту для хлопців розпочалася, коли Гліб з Херсону переїхав до Михайла, щоб пришвидшити творчий розвиток, але склалося все на початках трохи по-іншому. 

"Після переїзду дуже швидко рожеві окуляри вчорашніх школярів затемнились реальним життям — роботою, проблемами та, як результат, повною творчою імпотенцією. Але пройшов деякий час і, о диво, мрія почала нагадувати про себе і ми почали знову писати музику, залишившись замкненими у квартирі під час першої хвилі коронавірусу. Після того нас, звичайно, очікувало ще багато перешкод, складностей та поневірянь, але на цей раз наша спільна мрія та запал виявились сильнішими", — додає музикант. 

Війна, очевидно, також вплинула на творчий процес хлопців. 

"Перші місяці повномасштабного вторгнення пройшли у зовсім не творчому режимі, неймовірно складно було зібрати все докупи, щоб сісти та знову писати та відпрацьовувати музику. Попри це, після повернення до творчого процесу, ми навіть з більшою завзятістю продовжили наш розвиток та зробили багато достойного матеріалу, в тому числі аранжували, записали та підготували до випуску перший сингл “do nothing club”.

Дуже дивно жити з думкою, що такий розквіт нашої творчості та натхнення припадає саме на той момент, коли в нашій рідній країні точиться повномасштабна війна та велика частина наших близьких живе на території, що окупована країною-гноєм", — розповідає Михайло

Він же називає Joyriders "полем для експериментів, втілення нових ідей та комплексної творчості". Тож у планах колективу вже є другий сингл, який має продемонструвати трошки інше звучання гурту; він вийде протягом найближчих 3 місяців. Також хлопці планують випустити мініальбом та активно готуються до живих виступів, але конкретних дат тут наразі немає. 

Окремо варто виділити, що гурт обрав англійську мову для лірики. Музиканти пояснюють це насамперед зручністю, але також і певними амбіціями виходу на міжнародний рівень:

"Тексти англійською нам писати та перекладати на музику найлегше. Оскільки “текстовики” у гурті постійно споживають різноманітний контент англійською, з цього народжуються більш комплексні тексти ніж українською".

За сюжетом треку, його ліричний герой застряг у стінах "do nothing club-у", в якому не потрібно напружуватись, існуючи без будь-яких складнощів життя. В процесі саморефлексії герой, однак, замислюється про щось більше — здійснення своїх мрій та шлях, який на нього чекає. У результаті, він приймає рішення покинути do nothing club.

Joyriders у мережі:  

https://soundcloud.com/joyriders
https://www.instagram.com/joyriders.airlines/
https://linktr.ee/joyriders.airlines