Karoon поклали поему друга на музику

Днями електронний дует Karoon випустив сингл "Штаб" та супроводив його лірик-відео.

У червні цього року Ігор Астапенко, поет та університетський товариш Тараса із Karoon, запропонував музикантам спільно зробити пісню, і ця пропозиція назрівала вже певний час:

"Ми з ним давно збиралися поспівпрацювати, але все ніяк не виходило. І тут цей текст... Музика прийшла одразу. Саме такою я бачив музичну реалізацію цих слів. Та хотілося, аби кожен куплет бодай трохи відрізнявся музично від іншого – якщо послухати, це помітно. Адже кожен куплет описує окремого героя і різні емоції", – розповів Тарас Карун Неформату.

Над музикою композиції Тарас працював вдома, як і зазвичай, у власній міністудії дуету.

 

Відео до пісні Тарас зробив сам, використавши кадри з українськими військовими. На його думку, такий формат пасує до тексту віршу найбільше, до того ж зачитати ці слова перед камерою – важко.

"Він [ред. – текст] проникає углиб душі і мозку, він близький і зрозумілий, попри те, що дуже болючий. Читаючи ці рядки, я малюю перед очима образи хлопців, і мене розриває на шматки. Вони про звичайнісіньких людей, які стали героями. Працівники заводу чи університетська професура, айтівці чи далекобійники – усі вони стоять на сторожі нашої країни. Наші герої!"

Наразі виконавці готують до виходу сингл під назвою "Несповна розуму", у жовтні випустять ще один сингл, а в листопаді мають надію видати мініальбом. Графік релізів у Karoon щільний, тож stay tuned!

Karoon – електронний дует подружжя, що виник у 2018 році, в Києві. Майбутні учасники колективу хотіли розлучитися, але залишились разом, щоб провести експеримент: чи зможе музика зберегти їхню пару. Нині вони досі разом й регулярно видають новий матеріал.

Karoon у соцмережах:

https://www.facebook.com/karoonproduction
https://www.instagram.com/karoonband

Фото обкладинки – Instagram виконавців