Dunaewsky69 видав альбом темних вальсів

Днями електронний проєкт Dunaewsky69 випустив повноформатний альбом "Nine Dark Waltzes", виконаний на замовлення автора подкастів Олександра Ватсона.

"Олександр створює подкасти під музику композиторів, яка його надихає та подобається. Своєю чергою, коли він до мене звернувся, то надав натхнення мені. Його прохання було цікавим і новим – до цього я ніколи не створював 3/4. Це повинна була бути темна музика у жанрі вальсу, яка відображала всю майбутність цього проєкту", – розповідає виконавець Неформату.

В ту пору Олександр Гладун, творець Dunaewsky69, якраз закінчив всі свої доробки та проєкти й був "пустий", іншими словами – готовий наповнити себе чимось новим.

Над альбомом Dunaewsky69 працював впродовж 2021 року, тоді він чітко окреслив для себе, яким має бути цей альбом, що полегшило процес роботи над ним:

"2021 рік для мене був дуже непростим, але плодовитим. Я записав багато музичного матеріалу. Відмовився на рік від соціальних мереж – це дозволило мені чітко сконцентруватись на моменті тут і зараз, а також не розсіювати свою енергію."

Але 2022 рік виявився ще складнішим, причому для обох Олександрів:

"Після нового року частково обірвався наш зв’язок з листування, я захвилювався, чи все гаразд з цією людиною. Олександр Ватсон захворів і перебував у нелегкому стані. Потім зв’язок налагодився. А коли він дізнався про те, що у нас в Україні почалась війна, погодився на те, щоб я використав цей матеріал для благодійних цілей."

Зараз, серед багатьох інших виконавців, Олександр Гладун збирає кошти на допомогу своєю музикою. Як тільки приходять будь-які гроші, той одразу відправляє їх у фонди допомоги українцям.

Обкладинку для альбому виконавець намалював сам та хоче й надалі робити їх самостійно для своїх релізів:

"Обкладинка з’явилась під час багаторазового прослуховування матеріалу цього альбому. Я люблю акрил і малюю, поки не побачу – ось воно. Зупиняюсь. І бачу… щось дуже темне! Воно!! Але я раджусь з друзями дизайнерами, оскільки в них більше досвіду, а я тільки навчаюсь. Також я займаюсь аналоговим фото. З плівки теж виходять непогані обкладинки до моїх альбомів."

Цього року в Олександра з'явився ще один проєкт – Svitovamora, який днями видав вже свій третій реліз.

Dunaewsky69 — сольний електронний проєкт музиканта Олександра Гладуна, що був заснований у 1996 році. Спочатку проєкт мав назву "Dunaewsky" та грав grindcore, noisecore та нойз. Після 2000 року проєкт став виконувати електронну музику, яка наразі знаходиться в рамках IDM, ambient та techno. Дискографія виконавця досить велика.

Dunaewsky69 у мережі:

https://www.facebook.com/DUNAEWSKY69

Фото обкладинки – Facebook виконавця