Sherpa The Tiger випустили свій другий альбом

Краут гурт Sherpa The Tiger днями поділився своїм другим повноформатним альбомом "Ithkuil".

Як музиканти розповіли Неформату, над піснями для цього альбому вони почали працювати ще під час свого останнього туру у 2019 році. Альбом вийшов на лондонському лейблі Fuzz Club Records.

"Оскільки війна застала нас посеред планування релізу, а не під час створення музики безпосередньо, цей альбом можна сприймати як тужливе нагадування про довоєнне життя, яке, здається, не повернеться. Життя, яке ми прожили, але про яке втратили будь-які спогади, ми відчайдушно намагаємося повернути через музику, створену іншими нами, що живуть в абсолютно іншій реальності", – зазначає гурт в описі альбому.

Назва альбому походить зі штучно розробленої високоточної мови, що так і називається – іткуїль.

"Загалом ця штучна мова своєю складністю та логічною довершеністю видалась мені спорідненою з нашою музикою з нового альбому, який ще тоді не мав назви. Я також відразу звернув увагу, що це класна ідея для продовження лінгвістичної тематики, яку ми несвідомо започаткували в Шерпі, назвавши наш дебютник "The Great vowel shift", – розповдає Артем Бемба, учасник колективу, в своєму дописі на Facebook.

Як засвідчують виконавці, цей альбом, так само як і його назва, має багато звукових нашарувань, рівнів та оркестрових відтінків й розглядати його треба як нерозривну подорож. Із нового – відхід від звичних синтезаторів на користь інших інструментів та вишуканішої композиції.

Обкладинкою альбому став напис слова "іткуїль" цією ж мовою. Початково музиканти хотіли перекласти власну назву Sherpa The Tiger цією мовою, але не змогли цього зробити, тому вдалися до використання найпоширеніших символів іткуїль.

Sherpa the Tiger – львівський краут/психоделічний гурт, що розпочав свою діяльність у 2018 році. Завдяки наявності арсеналу старих радянських синтезаторів, у своїй творчості музиканти поєднують любов до мінімалістичної ambient музики та космічного груву, які корінням сягають Східної Європи 60-70-х років.

Sherpa the Tiger в мережі:

https://www.facebook.com/sherpathetiger/

Фото обкладинки – Facebook виконавців