Universal Music Group йде з росії

Один з найбільших у світі лейблів звукозапису покидає російський ринок. Про це йдеться на офіційній сторінці лейбла. 

Universal Music Group призупиняє діяльність та закриває офіси в росії:

"Ми негайно призупиняємо всі операції в росії та закриваємо там наші офіси. Ми закликаємо якнайшвидше припинити насильство в Україні. Ми дотримуємося міжнародних санкцій і разом із нашими співробітниками та виконавцями співпрацюємо з групами з низки країн, щоб підтримати зусилля з надання термінової гуманітарної допомоги біженцям у регіоні.

Нагадаємо, Universal Music Group входить до переліку так званих мейджор-лейблів, що контролюють більшу частину світового музичного ринку. Сюди також відносяться Sony BMG Music Entertainment та Warner Music Group. Варто додати, що раніше українські музиканти та очільник Мінкульту Олександр Ткаченко вже зверталися до цих лейблів та інших крупних музичних компаній, щоб ті припинили роботу в росії. 

За інформацією видання The Wall Street Journal, у Sony та Warner також обговорюють можливість аналогічних кроків. До того ж компанії вже надали гуманітарну допомогу Україні та сприяли своїм співробітникам у цьому питанні. 

Раніше співпрацю з росією вже обірвали найбільший у світі концертний промоутер Live Nation Entertainment Inc. і квитковий сервіс Ticketmaster. Також Spotify призупинив свою діяльність у Москві на невизначений термін, залишивши дійсною лише безплатну підписку.