Slowerpain віддають зароблені музикою гроші на потреби армії

У лютому луцький сладж-гурт Slowerpain видав збірку "Demos", до якої увійшли живі записи з сумісного із Blood Expectoration грудневого виступу в Рівному. Тоді ніхто не підозрював, що коштами з продажів альбомів вони допомагатимуть українській армії в час війни.

"Наразі у Луцьку обстановка більш-менш спокійна, ми стараємося підтримувати життєвий баланс наскільки це можливо. Волонтеримо, допомагаємо волинській ТрО, ходимо на роботу, усі гроші з продажів альбому і касет віддаємо на армію, також стараємось розповсюдити інформацію про нашу боротьбу серед метал-сцени за кордоном", – розповідає учасник гурту Микита Ребров Неформату.

До збору коштів гурту також долучився басист EyehategodGary Mader.

"Ми дуже вдячні йому за розповсюдження нашого проєкту. Тому настрій в нас переможний, музику, на жаль, поставили на паузу, але після перемоги увірвемося зі всіх сил!"

А поки вимушена пауза триває, розповімо про останній реліз гурту – "Demos". Мініальбом спродюсував Марк Новак (проєкт Efflux Acid), побратим гурту із Польщі, в якого не так давно вийшов власний реліз під назвою "Circles of Voyage".

"Якщо ви поглянете на назви треків нашого демо-релізу, то можете помітити певні відсилання до "діячів", які орудували в Україні та в совку. Хоча звучання скоріше відповідає позиції жертви та її болю. Така ідея – це українська відповідь на творчість американських гуртів Macabre та Acid Bath, які також торкалися теми серійних вбивць. Різниця лише в тому, що у нашому випадку це радянські та українські відповідники", – додає Микита.

Обкладинку та оформлення мініальбому музиканти робили спільно із луцьким художником, який створив головну ілюстрацію, лого виконав вокаліст гурту Влад Тарасюк. Дизайном обкладинки для касети займався Микита Ребров.

До війни Slowerpain планували видати повноцінний студійний альбом вже в найближчі місяці, а також записати спліт із польським сладж-гуртом, що має схожу стилістику, але тепер все це відкладено до кращих часів.

Slowerpain у мережі:

https://slowerpain.bandcamp.com/releases

Фото обкладинки – надали виконавці