Hanna Svirska привертає до "аналогової реальності" своїм новим ЕР

Сьогодні виконавиця електронної музики Ханна Свірська випустила свій дебютний сольний ЕР "Shepit" на лейблі Система.

Сама Ханна представляє цей мініальбом як експеримент з осучаснення традиційного звуку нью-ейдж, ретроспективу та пошук оригінальних текстур.

"Головною темою мініальбому стала втома від соціальної вагомості. Це такий собі флешбек до 70-х, коли не було телефонів і вільного доступу до інтернету. Зрештою, жага лайків втрачає свою цінність, якщо ти просто не почуваєшся добре на самоті. Немов блукаючий лісом Трістан, який у всьому бачить обличчя коханої, але, через свій затуманений розум, ніколи не зможе з нею бути", – розповідає Ханна у пресрелізі.

Згадка про Тристана тут не випадкова, адже лірика заголовного треку "Shepit" побудована на поемі Лесі Українки про Трістана та Ізольду "Ізольда Білорука".

Над треками працювали відразу два звукорежисери – Нікіта Мєкалін та Євген Касіан, учасник гурту Kurs Valüt. Останній заспівав разом із Ханною у треці "Element", там же можна почути співи семирічної сестри Ханни.

"Основні вокальні партії для треків "Inshe" та "Shepit" я записувала одного літнього вечора на віддаленій лісовій галявині Труханового острова. Для запису використовувала мінімальний софт: мікрофон SHURE BETA 58A, ноутбук та звукову карту. Це була моя перша практика запису на відкритому повітрі – доволі цікавий досвід", – розповіла Ханна Неформату.

Обкладинкою став результат колаборації візуальних митців Олексія Уточкіна та Ульяни Карпенко. Також Олексій став режисером та оператором відео до головної однойменної пісні альбому "Shepit".

 

Важливим також є відео до треку "Inshe", оскільки це перша режисерська робота Ханни, де вона також використала кадри, відзняті на дрон з узбережжя Болгарії її приятелем.

Наразі Ханна разом з Андрієм Куніним працює над новим синглом їхнього спільного проєкту Тунелілісу (Tunelilisu), його очікуємо наприкінці року. Окрім цього, виконавиця планує самостійно створити ще один кліп до треку "Mono".

Hanna Svirska – сольна електронна виконавиця з Києва, а також учасниця електроакустичного дуету Tunelilisu, створеного у 2020 році. У дискографії сольного проєкту Ханни вже є сингли, а "Shepit" – її дебютний мініальбом.

Hanna Svirska у мережі:

https://www.facebook.com/HannaSvirska/
https://www.instagram.com/hanna_svirska/
https://soundcloud.com/hanna_svirska

Фото обкладинки – надала виконавиця