Дебют: позбавленого болю від "доки є чим дихати"

Львівський lo-fi indie folk проєкт, створений музичним журналістом Максимом Чухлібом, презентував дебютний сингл "через полум’я" та анонсував повноформатний альбом "каріатиди", що має вийти 11 листопада.

 

Над накопиченням матеріалу засновник проєкту Максим Чухліб працював упродовж років. Зведення, запис та мастеринг робив самостійно в домашніх умовах.

"Через полум’я" я написав, перебуваючи у відверто поганому психологічному стані. Тоді нестерпну тривогу і стрес мене змушували відчувати відстань і розлука з коханою людиною. Однак, створивши цю пісню, мені вдалося впоратися із почуттями. Те, що забирало в мене сили, я перетворив на щось прекрасне й медитативне", — розповів у коментарі нашому виданню Максим.

Також, разом із композицією вийшло відео, над котрим музикант працював власноруч.

"Кліп (або радше візуалайзер) я зняв, знову-таки, в абсолютно лоуфайний спосіб — спочатку просто відзняв кадри на телефон, а потім обробив їх у Sony Vegas, наклав кілька ефектів.

Відео зображує шлях до особливого місця, спокійного й позбавленого болю; для того, щоб дістатися пункту призначення, доводиться боротися й щоразу ставати міцнішим — аби пройти через полум’я й заслужити на виборене щастя і втіху", — додає музикант.

Дебютний лонгплей "Каріатиди" вийде 11 листопада. За словами автора, він є символом дорослішання й сублімацією всього, через що довелося пройти. У текстах пісень заховані натяки на життя ліричного героя, що усвідомлює всю несправедливість і жорстокість світу, прощаючись із дитинством і наївним сприйняттям дійсності.

Доки є чим дихати — сольний лоуфайний інді-фолк проєкт львівського музичного журналіста Максима Чухліба, створений у 2019 році. Дискографія нараховує один сингл, скоро також вийде повноформатний альбом. Серед інфлуенсерів музикант вказує Bon Iver, Ніка Дрейка, Еліота Сміта, Марка Козелека, Суфжана Стівенса та індіфолкерів-меланхоліків.

Доки є чим дихати у мережі:

https://www.facebook.com/d.dykhaty/
https://instagram.com/d.dykhaty
https://soundcloud.com/d_dykhaty
https://www.youtube.com/channel/UCSQ2kURE_Y25GxkgXozxllA

На обкладинці фото Богдана Граба