Що читати: вийшла книга українською про становлення Spotify

В Україні вийшов офіційний переклад книги Свена Карлссона та Юнаса Лейонхуфвуда "Spotify навиворіт" у перекладі Анни Топиліної.

"Шведській компанії Spotify за час свого існування вдалося багато: "стриножити" піратство, трансформувати музичну індустрію та змусити саму Apple змінити бізнес-модель. "Spotify навиворіт" — це світ, сповнений інтриг, таємних угод і пропозицій, від яких важко відмовитися, бо за ними — Microsoft, Google та Tencent.

На своєму шляху до успіху Даніель Ек об’єднався із Шоном Паркером з Napster та Марком Цукербергом з Facebook, що взаємно посилило їхні позиції в бізнесі. І, звісно ж, не обійшлося без тривалої конкуренції між Apple та Spotify.

У книжці двоє відомих шведських журналістів захоплююче розповідають майже детективну історію злету компанії, що відкрила новий шлях у світ сучасної музики", — йдеться в офіційному описі до книги.

Spotify офіційно запустився в Україні 15 липня 2020 року. До цього він доступний був лише через VPN та з підпискою в 10 доларів. Точна кількість підписників в Україні наразі невідома, але загальна кількість користувачів сервісу минулоріч перевищила 320 мільйонів. 

Також в українському перекладі є декілька інших книжок, що стосуються музичного бізнесу та сфери розваг:

  • Стівен Вітт — Як музика стала вільною (видавництво "Наш формат)
  • Паскаль Ґілен, Тайс Ляйстер — Культура в підмурках громадянського суспільства ("IST Publishing")
  • Дерек Томпсон — Хітмейкери  ("Якабу Паблішинг)
  • Михайло Поплавський — Формула Успіху (Фамільна друкарня huss)

Фото обкладинки взято із відкритих ресурсів