Ростислав Кузик випустив ластівку із майбутнього ЕР

Львівський експериментальний артист презентував сингл та лірик-відео "із серця було сплетено мотузки", що увійде до майбутнього мініальбому "Наприкінці світла".

 

Робота над композицією тривала упродовж декількох тижнів.

"На жаль, я не граю на інструментах, не навчився писати музику, тому створюю аудіоколажі: беру музику із вільними ліцензіями (Creative Commons) та поєдную їх зі своїми поезіями.

Зазвичай я працюю з ембієнтом, часом траплявся построк, суміш ембієнту та построку, навіть метал. А цей альбом я вирішив зробити джазовим. Я дуже люблю повільний і монотонний джаз на кшталт Bohren & der Club of Gore, тому хочу бачити альбом саме таким. Мені поталанило натрапити на литовця Marrach і його альбом "Swing with a Black Dog". Він ідеально лягає під мої тексти, тому я без сумнівів обрав його", — розповів у коментарі нашому виданню засновник проєкту Ростислав Кузик.

Лірична складова композиції побудована навколо теми туги, втрати та спустошення.

"Я пишу імпульсивно — вірші приходять неочікувано й залежать від багатьох факторів. Спершу я намагався прослідкувати всі зв’язки, однак облишив це, бо волію не зривати пелени таємниці з усього. Вірш "Із серця було сплетено мотузки" — про тугу, втрату і спустошення. Ці стани бувають різними, але тут уже кожному своє. Усе, що я мав сказати, я сказав", — коментує автор.

Над лірик-відео Ростислав Кузик працював самостійно.

"У відео використано кілька фото Львова тридцятих років минулого століття. Це світлина Ельжбети — неоготичного костелу Ольги та Єлизавети, світлини з вулиць та парків міста. Якщо з костелом усе очевидно й перше, що впадає в око — красиві дзвіниці, то з іншим візуальним наповненням усе трохи інакше.

Тут можна помітити силует старої жінки, який можна відчитувати в тому числі і як смерть, є стежка, яку можна відчитувати як прощання тощо. Хоча в усьому цьому можна вбачити й щось геть інше", — додає Ростислав.

1 серпня буде презентовано ЕР "Наприкінці світла", до якого увійде ця композиція. Також автор працює над власною поетичною збіркою та пише тексти для блек-метал та панк-гуртів. Паралельно йде робота над повноформатним релізом.

Ростислав Кузик — львівський експериментальний музикант/поет, котрий поєднує власну лірику та музику із вільною ліцензією. Дискографія нараховує п’ять мініальбомів та декілька синглів.

Ростислав Кузик у мережі:

https://www.youtube.com/channel/UCxcOC4AvYUpUTNtGFnzm_ng
https://www.facebook.com/rostyk.kuzyk
https://www.instagram.com/real__ro

Фото обкладинки — Аліна Сторож