Дебют: avant-pop від Ханни Свірської

Київський сольний avаnt-pop проєкт Ханни Свірської, учасниці дуету Tunelilisu, презентував дебютний мініальбом "Save Yourself".

Перші напрацювання мисткиня зробила навесні 2020 року на домашній студії. Над усіма процесами Ханна працювала самостійно.

"Музичний фундамент усього релізу складають мій улюблений грувбокс (Novation Circuit) та семпли — мінімально необхідний софт. Для композиції "Save Yourself" я створила синтезатор зі співу травневих хрущів, яких записала, блукаючи полем. Більшу частину семплів записувала просто на вулиці в телефонний додаток "Triqtraq" та гранулярний семплер "SpaceCraft". З живих інструментів — тільки губна гармошка, соло на ній зіграла моя подруга Вєра Білостоцька (lisova, milktuth).

Українськомовний трек "Vira" не має звичних драмів, я використовувала вокальні лупи й електронну перкусію. У цій роботі я експериментувала з гранулярним семплінгом запису церковного хору, шукала власне звучання. Щоб слухач відчув себе всередині акустичного циклону", — розповіла в коментарі нашому виданню засновниця проєкту Ханна Свірська.

Під час роботи над релізом авторка лікувалася від глибокої депресії, що частково зобразилося на ліриці ЕР.

"Ніщо не має початку та кінця. Усе перетікає з одного в інше. Потрібно не втрачати себе в гонитві за швидкістю часу. Ніби неможливість можливості встигнути все, яка так властива сучасному поколінню. Відчуйте себе саме в цей момент, зупиніть час", — коментує Ханна.

Над обкладинкою музикантка працювала самостійно.

Назарі Ханна працює над новим матеріалом та планує випустити альбом електронних мантр.

Hanna Svirska — сольний електронний проєкт Ханни Свірської, учасниці дуету Tunelilisu, створений у 2020 році. Дискографія нараховує один мініальбом. Серед інфлуенсерів музикантка вказує Emika, Eartheater та Holly Herndon.

Hanna Svirska у мережі:

https://www.facebook.com/HannaSvirska
https://distrokid.com/hyperfollow/hannasvirska/save-yourself

Фото обкладинки - Олексій Уточкін