Проєкт KK4tet презентував альбом, натхненний числами та математикою

Київський джазовий квартет презентував альбом "2+2".

Запис був зроблений у січні 2021 року на студії співзасновника лейблу Feel for Reel Олександра Федяева. Для запису були використані тільки аналогові пристрої. Зведення робив інший співзасновник Feel for Reel Максимом Шинкаренко.

"Альбом має назву "2+2", бо дві композиції написані Миколою Ришковим, який грає на тенор-саксофоні, а інші дві - мої. Також "2" — це число мелодійних інструментів у нашому колективі, і ще два інструменти - це ритм-секція. Взагалі, нам подобаються числа й математика, та складно даються назви.

  • "Phrygian Blues" — це мій твір, відкриття альбому, найдовша з усіх композицій, що має в собі відкрите контрабасове адлібітум соло, фрі-джазову колективну імпровізацію та нестандартну блюзову форму у фригійському ладу з елементами модального джазу.
  • "Shifting Between" — написана Миколою Ришковим. Цю композицію він написав на початку першого карантину, коли проводив багато часу в самотності вдома, залишившись без репетицій та концертів, через що в нього постійно мінялися настрої від застою та прокрастинації до стану бадьорості та бажання щось робити.
  • "Empty Seats" — також твір Миколи. У день коли мала відбутися прем’єра цієї композиції в маленькій кав’ярні організатори забули проанонсувати концерт, через що ніхто не прийшов на виступ і музиканти грали для порожніх столиків, після чого твір отримав свою назву.
  • "B.N. Rhythm" — мій твір. Це присвячення джазовому тенор-саксофоністу Joe Henderson та його композиції "Black Narccissus", з якої я запозичила ритм мелодії та басового рифу, що звучить у нас у темі на коду, та наповнила власною мелодією й гармонією, написаною під впливом його творчості", — розповіла в коментарі нашому виданню засновниця проєкту Христина Кірік.

Обкладинку створила київська абстрактна художниця Еліна Рі (elina.ree), вона зроблена аквареллю на пресованій бавовні.

КК4ТЕТ — київський джазовий квартет, створений у 2020 році випускниками Київського Інституту музики ім. Глієра. Особливість гурту у відсутності гармонійного інструменту. Серед інфлуенсерів музиканти вказують бібоп 40–50-х років та творчість Thelonious Monk, Sonny Rollins, John Coltrane, Charles Mingus, TWIO Walter Smith III, Fly Trio. Власну музику квартет називає "contemporary post-bop jazz".

КК4ТЕТ у мережі:

https://soundcloud.com/kristina_kirik
https://www.instagram.com/kk4tet/
https://www.facebook.com/kk4tet/