Проєкт Tungu випустив новий альбом

Чернігівський електронний/нойз/хіп-хоп проєкт презентував третій повноформатний альбом "Прилив избыточного счастья".

За словами Сергія Сенчука, постійного та єдиного учасника Tungu, запис альбому тривав упродовж серпня 2019 — квітня 2020 року. Єдиним запрошеним музикантом на альбомі є Саша Авакумов, гітарист Dan Stark, Abusive Fisherman, Kollektiv та ЗМА.

"Новий реліз різноманітніший за попередні: від безглуздого використання нашого життя ("Бег за настоящим") до теми псевдопідтримки нашої музичної сцени ("ЮнитиХуюнити"). Повне самовираження, котре постійно набирає нових обертів та не стоїть на одному місці. Ламання рамок та кліше, що подає приклад постійного розвитку в музичних просторах", - розповів Сергій щодо концепції релізу у коментарі нашому виданню. 

Місцину, що стала обкладинкою релізу, автор побачив випадково та сфотографував сам. За його словами, це фото говорить про прорив крізь рамки буття та упереджень.

У майбутньому Tungu планує зробити колаборацію із закордонним музикантом, але поки приховує його ім’я.

Проєкт Tungu почав своє існування у 2014 році у Чернігові. Його створив Сергій Сенчук, також відомий як учасник гуртів Keepleer 18 і Remorse, з ціллю створювати абстрактну музику. Він записував на диктофон різні звуки, робив з цього нойзовий матеріал, а потім склеював у окремі пісні. Наразі проєкт має три повноформатні альбоми: "Dense arrays" (2014, DAC production), створений за мотивами роману "Астронавти" Станіслава Лема, "Ильф и Петров с нами" (2016,  Muteant sounds) та "Прилив избыточного счастья" (2020). Якщо дебютний альбом проєкту більше нагадує мікс електроакустичного нойзу з абстрактом без ритмічної основи, то вже другий та третій повноформатники є більш ритмічними. Серед орієнтирів у музиці автор вказує People like us, Otomo Yoshihide, Martin Tetreault, Ground Zero, Nurse with wound та весь фрі-джазовий світ.

Tungu у мережі:

https://tungu.bandcamp.com/