VainturN випустили новий сингл

Київський дум метал гурт нещодавно випустив новий сингл під назвою "Gist of Equipoise​/​From Nowhere to Nothing​.​.​.".

"Це колаборація саме проєктів VainturN та Vodos.PAD. Трек називається "Gist of Equipoise/From Nowhere to Nothing..." (українською "Сутність Рівноваги/ Нізвідкіль в Ніщо ..."). Суть синглу – це така собі бесіда між Порядком (Vodos.PAD) і Хаосом (VainturN). Частину Порядку в пісні виконує своїм чудовим тенором Олексій, Хаосу — я", — розповів засновник VainturN Григорій Гусар

Варто додати, що наприкінці жовтня минулого року VainturN випустили дебютний альбом "Шлях" за підтримки одразу двох лейблів Werewolf Promotion і Ritual Productions. 

"Якщо міркувати загально, то альбом писався майже 15 років і велика частина пісень були написані ще у 2005-2006 роках. Був навіть проєкт Nematicide, з яким ми записали три демки, але не зійшовшись "творчим баченням" на подальшу його долю, розійшлись. І тоді я майже 10 років навіть не торкався до клавішних і рідко тренував екстремальний вокал, будучи у творчій депресії.

Якщо ж говорити фактично, то день народження VainturN — 25 листопада 2017 року. Трапилось все дуже спонтанно. Я завітав на студію A.Z.S Records на чашку кави до свого товариша Олексія Захарченка (Vodos.PAD – його творчий псевдонім і сольний проєкт), з яким ми провчились на звукорежисерів майже 7 років, Все проходило на його власній студії, а отже не взяти в руки гітари та не сісти за синтезатор ми не могли, така вже у музикантів натура. Трохи поджемивши я запропонував Олексію записати трек з нуля, не було ні концепції, ні жанру, ні слів. І ми написали "рибу" до дебютного треку "Прокинутись". Дорогою додому мені повністю прийшов текст до того музичного матеріалу, що ми записали. Так почався шлях VainturN. Далі ми почали вже записувати пісні, які я написав ще у 2005-2006 роках.

З приводу зведення і мастерингу я був повністю спокійний, Олексій працює в Avid у команді розробників Pro Tools, а отже хлопець знає свою справу. Безперечно, оскільки VT — "моє дитя", я вносив достатньо багато коректив, але основна частина зведення та мастерингу — це робота Олексія.

До того ж партію церковного хору в пісні "Чернець" виконав також Олексій. І якщо у технічній та музичній частинах моєю опорою був саме він, то порадами та досвідом зі мною ділився мій чудовий друг Monolith, лідер гурту Colotyphus. Саме він спрямував мене до лейблу, на якому видає свій матеріал", — додає Григорій. 

Обкладинка альбому "Шлях" – це справжня картина, написана в Мадриді художницею Анною Тисейко.

"Картина до обкладинки прийшла до мене уві сні. Я довго не міг довірити комусь написати картину до альбому, не знав, чи хтось зможе передати картинки з мого сну. Потім згадав про Аню (Вона хороша подруга моєї дружини. Вчились у художній академії разом) і зрозумів, що вона єдина, кому я можу довіритись. Ми з дружиною накидали на папері те, що мені наснилося і відправили Ані. І не повірите, вона передала на полотні те, що я хотів на 90%. Так і виникла обкладинка до "Шляху" — самотній мандрівник, який іде шляхом, що обривається…

Важливою деталлю є наш символ, його можна побачити під основним надписом логотипу. Я дав йому назву Rorschachlogo. Чому так? Хоч ця сигнатура і є простим поєднанням двох літер V і T, але є зображенням, в якому кожен може побачити щось своє потаємне, щось скрите від усіх", — пояснює музикант. 

Наразі VainturN готує матеріал до нового альбому, що вийде не раніше 2021 року. Тексти написані, концепція є, ідея оформлення теж, однак, за словами музикантів, про конкретні строки ще зарано говорити.  

VainturN (Марний Шлях) — київський дум метал гурт, створений у листопаді 2017 року.  На їхньому рахунку дебютний альбом "Шлях" (2019) та сингл. У гурті двоє учасників: Григорій Гусар ("Gregorth") відповідає за вокал, клавішні, тексти, а Олексій Захарченко (Vodos.PAD) є саундпродюсером гурту і гітаристом. 

VainturN у мережі:

https://vainturn.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/VainturN
https://www.youtube.com/channel/UCzYAQOIvromIq_mLI53OXKQ/featured
https://www.instagram.com/vainturnofficial/