Stay Tuned! Vol. 61 Omana

Київський грандж гурт Omana 13 березня презентував свій дебютний "Альбом Жахів". Лонгплей ми вже послухали, а зараз дізнаємося, що цікавого можна знайти у плейлистах учасників гурту. І там таки є все — від Stoned Jesus до Unkle. 

Дмитро Приходько
бас, бек-вокал

Цей список не претендує на істину в останній інстанції. Просто в момент написання під впливом поточного місця, часу, настрою, оточення і/або фази місяця згадалися саме ці треки. Якби плейлист складався у будь-який інший момент часу, тут міг опинитися і трек твого улюбленого виконавця, дорогий читачу.

Bojevilla — Сонце

Ситуація і не була під контролем.. Епічний саундтрек для будь-якої пандемії, пронизаний легким ароматом Толу.

My Chemical Romance — Mama

Слухати кабаре від My Chemical Romance на фоні сьогоднішньої пандемії та можливого кінця Людства особливо приємно. Як то кажуть, mama, we all go to hell. 

Sasha Boole — Останній цвях у домовину

Певно, найкраще українське кантрі. Душевно і чесно. Шкодую, що цієї пісні не було в роки моїх студентських посиденьок з гітарами.

Н.Три — Якби я міг знати

Тут на вокалі Олексій Шманьов, у якого на момент запису навряд могла закрастися думка, що через 7 років він стане голосом відродженого гуцул-металу відродженої Карни. Слухав 10+ років тому, зараз теж послухаю з не меншим задоволенням.

Хамерман Знищує Віруси — Изотоп

Смачний харчок в обличчя снобам "високої культури". "Послє нас, бля, хоть потоп.."

Stoned Jesus — Here Come The Robots

..або роботи. З цього треку почалось моє знайомство з українським накуреним Ісусом і досі лишається улюбленим – ефект первинності в дії.

 

Олексій Богомольний
Вокал, гітара, синтезатори, слова, музика

Музика завжди може зарядити фантазію, як і заспокоїти коли довкола все виводить, так і дати енергію щось роботи. Вона є моїм надійним супутником в теперішній час пандемії:

Покруч — Косметика

Покруч має дуже багато різних настроїв і стилів. Їхній диптих "Класика/ Косметика" — для мене як оргазм української музики. Світ несеться з прискоренням, а тут раптово ти застигаєш на мить подивитися довкола. У класиці зачаровує момент на 0:47 "така ууу" і потім вступає таке соло… коли пару нот, але прямо в душу. А далі слова "з найпрекрасніших картин" пробуджують стільки образів. Дуже багата пісня.

Димна Суміш — Зламані

Пісня "Зламані" — остання записана разом і випущена як Димна Суміш. Тепер вона сприймається якось трагічно-епічно, але дає надію.

VOVK — My Own Private Thoughts

Вперше почув на живому концерті. Вона дуже різноманітна і має багато цікавих малюнків. Особливо пре риф на 30 секунді. Ще вони тут вставили шматок відчаю з Black Sabbath — "Snowblind".

1914 — Passchenhell

Гурт взяв лайвом. Основна тематика пісень — перша світова війна. Вони не оспівують її як щось героїчне — романтичне, а як катастрофу. Трагедія, до якої люди були не готові. Ця війна відрізнялася і масштабами, і новими видами зброї. Можна провести аналогію реакції на  коронавірус. Спочатку люди, як солдати на початку, йдуть в бій з однозарядними гвинтівками, а у відповідь зустрічають кулемети, вогнемети та хімічну зброю. Дуже легко впасти в паніку, але потрібно зібратися і знайти новий захист.

Sinoptik — Bloodsun Rising

Пісня з останнього EP "From Nothing to Forever". Загальний настрій нового становлення. Що все буде добре. Бадьорий старт, а потім починається якесь дитя Pink Floyd з 1:40. На 2:30 ще один перелом з переходом на епічне гітарне соло. Гурт з трьох учасників звучить як оркестр. Був на концерті, і вони змусили барабанщика і басиста співати, щоб зберегти аранжування)

Воплі Відоплясова — Любов

ВВ дуже тонко вміли додавати українську містику. Лише згадайте кліп на пісню "Весна" за мотивами "Вія" Гоголя. Але однією з ключових пісень гурту для мене є "Любов". І вона про великий сум. "Лиють сльози амури про минуле убрання весни". Все починається з думового рифу з поламаними 3/4. Нестандартно для хіта, на який знімають кліп і який пробують просувати по радіо. Міфічні слова просто ллються і зачаровують, а на десерт фантастичне соло на трубі.

Chelsea Wolfe — Feral Love

Рідкісний випадок, коли відкриваєш артиста, бо він закаверив відомий тобі гурт. Так було з Челсі Вулф і її кавером на Burzum. Перш за все, звертаєш увагу на вокал. Наче слухаєш сирену. Сумні пісні на межі, багато відчаю. Пісня "Feral Love" має неочікуваний дробильний старт, наче просту мелодію на клавішах, але ефект ділею просто створює якусь тривогу. І потім у районі другої хвилини після фрази "leave them to die" звук такої басової віолончелі. Цей момент одразу мене захопив.

 

Сергій Маркович
барабани, семплер, перкусія

Оскільки слухаю дуже багато абсолютно різнопланової музики, то обирати мені завжди важко. Постараюся вмістити в обмежений треклист щось релевантне для теперішніх настроїв. Але, звичайно, не обійдеться без ностальгії та рефлексії...

Квадраджесіма — Колискова

До вступу в універ інтернету в мене як такого не було. Тому знайти цікаву українську музику в школі було важко. Добре, що тоді існував телеканал Enter-music. Саме там я відкрив для себе Квадраджесіму. Унікальний колектив, який, на мою думку, досі не має аналогів на локальній сцені. Потужний грув, нестандартні саунд ходи, електронна структура аранжувань. Тріп-хоп, джангл і брейкбіт зіграні наживо на класичних рок-н-рольних інструментах. Лірика у такій музиці вторинна, але текст пісні "Колискова" мені завжди подобався.

Riot On The Radio — Паранойя

Легендарний столичний денс-панк гурт, історія якого була короткою, але доволі яскравою. Мені довелося угоріти на декількох їхніх виступах у 2008-2010 і це було чимось абсолютно новим для місцевої андеграунд-сцени, в яку я вже влився на той момент.

Dollheads — Damn a cannot

Сайд-проект вокаліста ТОЛ, де він грав на ударних. Цей ghotic technobeat мені більше до вподоби, ніж мазафака основного бенду Прозорова. Вокал несе в собі відбиток емоційної відстороненості, що є актуальним у сьогоднішніх реаліях.

Drudkh — His Twenty-Fourth Spring

Я не є великим фанатом блек металу, але атмосферністю цих хлопців чомусь проникся відразу. Щось особливе в них є. Цікавий факт, що гурт — виключно студійний проєкт і жодного разу не грав "наживо".

Unkle — Chemistry

Кінематографічний гітарний трек від мастодонтів тріп-хопу з альбому "War Stories" 2007 року. Ця платівка є однією з моїх улюблених загалом у всій музиці. Стартова композиція "Chemistry" неабияк актуальна сьогодні...

10-20 Без Выходных — Открывай Глаза (acoustic)

Душевний акустичний трек від скейт-панк гурту із Харкова, вокаліст якого потім ще грав на басу в Dance party. Dance! Dance! У 2008 році з 10-20 Без Выходных та гуртом моїх друзів Time to Live я випадково поїхав у їхній спільний міні-тур Україною, де вперше сповна відчув що таке рок-н-рольна житуха.

Islandinside — Canvas

Загадковий проєкт від засновника вже неіснуючого обухівського індастріал-рок гурту Systemasystem. Вишукана пісня з відсилками до Nine Inch Nails і Apparat. Ідеально для самоізоляції.

 

Omana — грандж гурт із Києва, діє з 2016 року. На його рахунку міні-альбом "Пригоди Сковороди в Сузір'ї Великого Пса" (2016), повноформатник "Альбом Жахів" (2020) та кілька синглів. Гурт заснував Олексій Богомольний — екс-гітарист Vivienne Mort. У 2018 році до нього приєдналися бас-гітарист Дмитро Приходько та ударник Сергій Маркович. Так сформувався остаточний склад Omana.

Omana у соцмережах:

https://soundcloud.com/omanaband
https://www.facebook.com/omanaband
https://www.instagram.com/omanaband
https://omanaband.bandcamp.com
https://www.youtube.com/user/livedxela

Попередні плейлисти тут: https://www.neformat.com.ua/ua/rubrika/stay-tuned

Neformat.com.ua ©