Stay Tuned! Low-tech music від Льоші Нойзера (Ereh Saw)

Льоша Нойзер — одеський медіахудожник, який і сам пише нойз, і для плейлиста підібрав доволі специфічну музику, як він сам каже, Low-tech music for high-tech people.

 

Льоша Нойзер
медіахудожник, нойз-музикант

Олексій живе в Одесі, створює експериментальну музику в рамках проєкту Ereh Saw, виступає з нею по всьому світу, і загалом це яскравий представник української DIY-культури. Більше про Льошу читайте в матеріалі видання "Лоция".

 

Демосцена, народившись із масовим приходом персональних комп'ютерів на початку 80-х років минулого століття, і досі наполегливо притягує до себе не тільки комп'ютерних гіків. Lo-Fi, 8-біт, чіптюн, мікромузика — цей список численних музичних, часто не зовсім коректно позначених як демосцена, піджанрів субкультури, населених артистами й художниками, що присвятили себе персоналізації ретро-комп'ютерів, можна продовжувати безкінечно. Але об'єднує всіх їх тільки те, що вони використовують застаріле залізо й ПО, часто перетворюючи його на музичні інструменти й унікальні твори мистецтва, створюючи на ньому нові форми комп'ютерного життя: графіку, ігри, спеціальне програмне забезпечення і, звичайно ж, ту саму low-tech музику.

Oliotronix — Bird's Nest

Oliotronix, також відома як OLIO, музикантка, артистка й активістка, що базується в Берліні. Виконує глітч-рейв-нойз-кор-8-біт, веде постійні передачі та часто виступає по світу.

 

Daimon Chip — I Can Eat the Moon

Daimon Chip, як видно з назви треку, може з'їсти Місяць. Це італійський артист, один з активних учасників і засновників передового музичного ком’юніті 8-b.it

 

Kurt James Werner — sunk obelus

Dr. Kurt James Werner — аспірант Стенфорда, фокусується на синтезі 1-бітної музики, circuit-bending і комп'ютерному моделюванні "вигнутих" інструментів, а також історії музичних технологій.

 

RRayen — Black

RRAYEN (Maia Koenig) — артистка з Південної Америки, не так давно заїжджала до України, де практично організувала FEMINOISE fest у Києві (2019), який пройшов у неіснуючому нині клубі Кощей.

 

Alexander Zolotov — Example 11 Extended (Bitcrushed)

Alexander Zolotov — музикант, програміст і розробник музичного ПО з Єкатеринбурга, конструктор віртуального аналога першого в історії синтезатора АНС (ред. фотоелектронний оптичений музичнний інструмент, сконструйований у 1950-х радянським інженреом Євгенієм Мурзіним).

 

havocCc — 26

havocCc (Alex Sommer). І знову Німеччина та по-німецьки якісний техно-, psy-, Lo-Fi артист, що пише та виконує музику на трекері під Нінтендо (NES), LSJ, w / Nanoloop (GameBoy).

 

Starshine — nobody to fuck w/

Starshine — нойз, якісний 8-бітний нойзззззз.

 

Complex Numbers — Мы, XXII век

Complex Numbers — гарний, як не крути, lo-fi-techno проєкт із Новосибірська. Хлопці не перший рік видають на-гора одну техно-оперу за іншою, і кожна з них фантастично красива як у музичному, невербальному плані, так і в насиченості смислового рівня.

 

Попередні плейлисти тут.

Льоша Нойзер у мережі:

https://www.facebook.com/SawEreh
https://www.instagram.com/ereh_saw/
https://soundcloud.com/ereh_saw
https://www.facebook.com/ErehSaw/

Neformat.com.ua ©