Neformat Family: Riot On The Radio

Riot on the Radio зібралися у Києві у 2007 році та створили дещо нове не тільки на українській, а й усій пострадянській сцені — музику в дусі Klaxons, приправлену серйозними текстами на гостросоціальні теми. За свою недовгу історію, хлопці встигли наробити шуму в інтернеті, дати інтерв’ю російському MTV, отримати дифірамби на свою адресу від музичного редактора московської "Афіші" та цілу сторінку в київській.

У них есть власть, 
у них есть сила все решать, 
но у нас есть ритми у нас есть право выбирать, 
за что боротся, 
как танцевать,за что стоять, 
и кроме нажитых цепей нам больше нечего терять... 
...Начнем с начала, добавим бас и микрофон, 
у нас есть сила, из наших тысячи имен, 
слова составить,и прокричать их в мегафон Nous Sommes la Dance Kids Revolution! 
We are the dance kids revolution

"La Dance Kid's Revolucion"

Склад гурту виглядав наступним чином:

    • Вова Проценко (SwalowMaloi, Woundead, Wolverine Blues, Battle Axe Culture) — вокал
    • Alex Savage (Woundead / Wolverine Blues) — бас
    • Антон Алєксєєв (Maloi) — гітара
    • Віктор Марс — барабани

RONR5

Історія гурту

Вова та Віктор грали разом ще з 2002 року в різних панк-рок гуртах, потім вокаліст почав цікавитись ліберальними поглядами та писати різні політизовані тексти, що поступово переросло в гурт tokioPoP, який невдовзі розпався. Інші ж учасники грали разом в The Other Radio?, який теж розпався не залишивши після себе ніяких слідів. Якийсь час Вова пограв на басу у скрімо-гурті Swallow! Swallow! Splinter!, але там теж не склалося. Об'єднані спільною ідеєю не заганяти себе у якісь музичні рамки та при цьому залишатись вірними політичним ідеям та diy-етиці музиканти створили новий disko-punk гурт Riot on the Radio.

Після виходу у 2009 році синглів "Waiting Room (Fugazi MAD Cover)" та "Мы Сами Выбрали Детали (Работа)" концертна діяльність гурту значно зменшилась і невдовзі його покинув ударник, заміну якому знайти так і не змогли.

У 2010 році Riot on the Radio припинили своє існування.

Релізи

Офіційно гурт не випустив жодного релізу, Riot on the Radio не обіцяли слухачам альбомів чи навіть EP. У 2008 році десь у гаражах біля станції метро Мінська було записано чотири демки, які були зібрані в "Punk Discoteque" (EP), ще існує два сингли "Waiting Room (Fugazi MAD Cover)" та Мы Сами Выбрали Детали (Работа) (2009), а також лайв-відео з піснею "Это не то".  Окрім того на київському концерті разом з Hell FM / Stinx / P.O.Box було зіграно кавер на Joy Division — "Love Will Tear Us Apart", а також неочікувану пісню "Гоп-Стоп, мы подошли из-за угла", але це залишилось лише в пам’яті відвідувачів івенту. 

Концертна діяльність

Феномен гурту полягає в тому, що за всю історію існування було не так багато концертів, але про кожен виступ говорила вся панк-тусовка столиці та люди за її межами. Першим "відкритим" виступом гурту (до цього грали лише на невеликих вечірках на реп-базах) став концерт з Ricochet (Москва), потім грали на одній сцені разом з французами P.O.Box, та вітчизняними Hell FM та Stinx, також було кілька концертів у Севастополі, Одесі, Дніпропетровську та Харкові.

RONR1

У жовтні 2008 року був тур в Росію (Москва, Санкт-Петербург, Великий Новгород) та Білорусь (Мінськ). Перший концерт у Москві в жовтні 2008 року супроводжувався аншлагом, а все тому, що Олександр Горбачов (відомий музичний журналіст) дуже розхвалив музику гурту і порекомендував відвідати концерт. Приїхали навіть журналісти з MTV Russia, щоб взяти інтерв'ю, яке так в ефір і не вийшло. Пісні Riot on the Radio навіть були в ротації радіо Maximum.

Любительське відео на пісню "Это не то" з виступу в Москві, 2008 рік

У травні 2009 року музиканти знову повернулись до Росії з кількома виступами разом з відомими італійськими романтичними анархо-панками Kalashnikov

Останній концерт гурту відбувся в липні 2010 року на презентації офіційного демо гурту Ai Laika!, а головною його особливістю було те, що виступ відбувався на невеликому кораблику, що рухався нічним Дніпром.

RONR4

Живі виступи гурту були наповнені дикою енергетикою і не залишали байдужими нікого, мав можливість сам у цьому переконатись. На підтвердження своїх слів наведу кілька цитат з форуму www.neformat.com.ua:

  • "вживую они просто потрясающие! Я уверен многие подтвердят это, кто был на их шоу. Это тяжело передать словами, но отлично чувствуется на их выступлении, это просто потрясающая энергетика и угар! Не так давно побывал на их шоу в Днепре, и снова они раздали по полной. Очень радует то как фронтмен-вокалист общается с залом, высказывает свои мысли, свою позицию по отношению многих проблем, личного и социального характера."
  • "угарнейшие, отличная дискотека. ритмы просто завораживающие)"
  • "группа делает несомненно что-то новое для нашей сцены и это не может не радовать, на концертах угар и в наушниках тоже."

Тема на форумі: https://www.neformat.com.ua/forum/punk-rock/19233-riot-on-the-radio.html

Раніше у рубриці: https://www.neformat.com.ua/neformat-family

Neformat.com.ua ©