Реп-зима 2019: Чим відзначилася найуспішніша музика майбутньої України

Реп-зима! Звучить страшно, але не мені. Пилип ще той оу-джі, тож заліз у цю найуспішнішу музику майбутньої України з головою. Не скажу, що було море контенту, але він був, і зважаючи на цей святковий період, коли всі артисти чекають весну, сміливі репери не підлаштовувались під ретро-стандарти попсової сцени. Розглянемо реп-зиму вже з початку 2019-ого, тобто, від Нового Року.

Першими заявили про себе у новому році Глава 94, випустивши відеозвернення до слухачів у стилі президента України. Якби Пилип був слухняним феном, то вирубив би трек ще до першого куплету, адже там так і несеться заклик це зробити: "вируби, просто вируби". Кліп вийшов смішним моментами, трешовим у більшості, з типовим застіллям та персонажами. Як же ж пощастило Главі з декораціями! Коли зимою в Україні нема снігу, то ми можемо знімати хоррор прямо на вулиці.

Другими дропнули свій кліп Ціна Ритму, зібравши VHS хроніку під ремікс на один зі своїх треків з "Точка Неповернення". Виглядає все атмосферно, що трек, що відео витримані у lo-fi стилі, зі спеціально вбитою якістю. Та все ж відео буде цікаве, в першу чергу, тим, хто у ньому є, а стороннім людям воно влетить на разок. 

Malavita Gang, івано-франківські репери, презентували дебютний кліп свого учасника Keysee, який називається "Викупи". Нова школа починає заявляти про себе якісніше, гучніше та стильніше. На відео учасник франківського генгу розповідає про свій лайфстайл, або ж про те, яким він хотів би його бачити. Легкі мелодійні начити у поєднанні з таким же відеорядом легко зайдуть любителям нової музики.

Де б ви не були, там мав би бути Tru Myself. Принаймні, він так заявляє у своїй відеороботі "Де б не був", яка увійшла до крайнього альбому "Stupid Bangers". Попри одну локацію в кліпі, дивитися його доволі легко, в першу чергу, завдяки роботі оператора та постпродакшену. Моментами недостатньо світла (весь кліп), та підземка не приймає правил вищої ліги. Я погоджуюсь: краще так, ніж ніяк!

Дядя Вова стоїть на своєму, розповідаючи нам ще одну історію сучасних почуттів, окутаних алкоголем та наркотиками. Звучить все це атмосферно, і ти можеш відчути ті нічні вулички та бари, про які начитує Вова. Нам треба секс!

Хмельницьке об’єднання Godzilla представило свій перший повноформатний альбом "3D". Назву це спробою повторити успішну закордонну музику. Не будемо говорити про заокеан, можна взяти до прикладу нашого сусіда-агресора, де такого плану реп посів свою сходинку дуже впевнено. Щоби протестити, чи пацани не випереджають час, їм не вистачило якісного промо. Музика звучить сміливо, і це головне.

Довгий Пес видав ще один реліз, який має назву "10 хвилин на березі моря". Атмосферний продакшн від Original Dizzy зробив половину своєї справи, а Пес вже — всю решту. Треки вийшли не поверхневими, а з соціальним підзмістом у тих чи інших його проявах. Тут і про знаходження індивідуума в йому подібному середовищі, і про державну машину, котра не до кінця чесна. 

Про те, що не варто відкладати справи на потім, нам розповідає своєю відеороботою Zombo, представник творчого об’єднання Kickit, на пару з Тулим. Стара школа нагадує, що вона працює сумлінно та підтримує традиції. Головний герой відео, врешті розуміє, що можна пролежати боки та починає діяти. За музичну складову відповідав Dj Shon, який теж представляє вищезгаданий мною Kickit.

Оду своїй малій-ракеті присвятив молодий та харизматичний Ennyday з Вінниці. Відео з однойменною назвою влетіло до простору інтернету у вигляді сторіз, що й прикувало мене на цей час до екрана. Свіженький хід, сподобалась така рішучість. Дівчата будуть трясти задом, а пацани просто наспівувати хуки-паразити "у-у, мала, ти просто ракета".

Дебютний кліп представив нам виконавець з чудесним псевдонімом Ядерна Могила. Ріст цього персонажа я спостерігав впродовж кількох років і можу сказати, що пусті балачки у його творіннях відсутні. Моментами не вистачає якості чи впевненості, а звідси – досвіду, та все ж надіюсь на той потенціал. Композиція під назвою "Завод" нам розповідає про нашого гаранта конституції, його бізнес та наслідки правління. А що побачиш ти?

Після гучних обвинувачень у зраді, коли її помітили на промо-кампаніях Петра Порошенка, alyona alyona не стала довго думати і видала трек "Обіцянки", де розповіла про її ставлення до цього всього. Дуже цікавим був той факт, що Альона настільки виділялась серед всієї маси чорно-білих дрес-кодових клонів, одягнувши яскраво-оранжеве худі, що тяжко було її не помітити. Можливо, ми маємо справу зі ще одним видом промо? Окей, я піднімаюсь, хрускаю засидженою спиною і аплодую. Спрацювало.

Салют із сонячного Закарпаття! Миромен потішив своїх слухачів кліпом на композицію "#Покивогоньнепогас" із крайнього альбому "Вогонь". Вечірні зйомки, просте відео, короткий трек. Нічого складного, але, як мінімум, для одноразового перегляду я рекомендую! А, може, ви захочете це кинути на репіт? Ю неве ноу…

Дев’ятий з Аромотерапії знову нагадав про себе, але цього разу україномовним релізом "Рівне". Як ви вже здогадались, репер представляє місто Рівне. Зміни у флоу від Дев’ятого ми так і не дочекались, але маємо змогу послухати, як це звучить українською.

Відразу чотири МС залетіли на качовий відос "Завели". Всі вони живуть та творять у місті Лева, а деякі ще й відомі своєю участю в реп-батлах. Шершень, Рижуня, Levyy та Білий Бо демонструють нам щось схоже, як і Дев’ятий – хлопці можуть гарно звучати будь-якою мовою. Відео виглядає доволі нестандартно, як мінімум, через вибрані ефекти. Небагато локацій, але кліп дивиться легко, тож давайте ознайомлюватись.

У наступній відеороботі маємо справу з неочікуваним закінченням. Цікаво… Завжди цікаво, коли впродовж всієї історії тебе підводять до висновку, до якого сам би ніколи не здогадався. Завдяки виконавцю Brat ми маємо змогу поспостерігати за таким розвитком, тож вибачайте за спойлери. Я йду за стаффом.

Твій Бог сьогодні п’яний, і цим все сказано. Це вони хочуть купити собі гелік. Це вони вбили президента. Не вірите? Треш, угар та цікаві історії. Слухав і сміявся, доволі сміливо, і водночас цікаво, що буває рідше, ніж звичайна сміливість без вкладу суті. "Грязна дорога" слухається від початку до кінця нормально, але якщо ви не стійкі до суржику, щільної лайки та якісної нісенітниці – йдіть далі.

Як бачимо, реп-зима 2019-го нам подарувала чимало найрізноманітнішого матеріалу. Дивлячись на таку активність я маю хороші надії на найпопулярнішу музику майбутньої України, адже коли пройде зимова хандра, ми будемо очікувати ще більше матеріалу. Там вже й ретро-стандарти підтягнуться… Гучні імена не змусять на себе чекати, тож тримаємо ніс за вітром. 

Neformat.com.ua ©