Stay Tuned! Середньовіччя та екстратон від Ельзи Куінтін (PI DOOM)

Ельза Куінтін — художниця, нойз-перформерка, професорка мистецтвознавства та музикантка, відома своїми проєктами PI DOOM, Knappy Kaisernappy і не тільки. Дівчина родом з Франції, але з 2016-го живе та творить також в Одесі. Ельза поділилася з нами своїми джерелами натхнення для проєкту PI DOOM

"Ці референси створюють разом своєрідну естетичну карту, поєднуючи всесвіти, які я намагаюся пов’язати зі своїм проєктом PI DOOM (проєкт live / sampling / mashcore / extratone). Мене цікавить давнє мистецтво, а саме ідеї та мистецькі практики, пов’язані із Середньовіччям.

Я виступаю наживо з деяким матеріалом, перебуваючи під впливом арте повера (ред. італійська художня течія 1960-0970 років).

PI DOOM — це вигаданий персонаж, якого я розробляю, напівмонах, напівлицар. Цей хрестоносець — то не чудове тіло, наділене силою та фізичною міццю, а більше духовний та ідеалістичний персонаж, який намагається приручити свій гнів та врятуватися від екстремізму.

На початку цей псевдонім був суто для музики, але поступово цього року я почала рухатись по сцені зі шматками дерева та змішувати деякі рухи з айкідо, буто (ред. напрям сучасного японського танцю) та сучасного джазу", — розповідає Ельза про свій плейлист. 

 

Навесні 2019-го одеський лейбл система | system, що спеціалізується на різного роду електронній музиці, видав її 9-трековий альбом "TOME1" у рамках проєкту PI DOOM.

"TOME1" — це злиття відвертих ідеалістичних гармоній та павер ембієнту, пов'язаного з екстратоном. Безперервний сигнал посилює певний мазохістський досвід, змішаний з емпатією. Як посткатолицький лейтмотив, афект перетворюється на аскетичне тілесне переживання", — писав лейбл в описі релізу. 

Сама ж виконавиця зазначає, що проєкт PIDOOM — це певна суміш таких напрямів, як mashcore, extratone та семплування (spoken word, asmr). Тут доречно пояснити, що mashcore — це вид екстремальної електронної музики, піджанр спідкору та брейккору, що базується переважно семплованому контенті. Extratone є також піджанром спідкору, особливістю якого є швидкість в понад 1000 ударів на хвилину, коли самі удари стають ледь чутними та по суті перетворюються на єдину постійну ноту у високій тональності. Водночас важливою складовою проєкту є відсилки до середньовічної музики.

Діє проєкт з 2019 року та окрім одеситів вже працював з лейблами LostdogsEntertainment, Extratone Rec, Tsundere Violence, Serendip. 

 

Ось які треки увійшли до плейлиста Ельзи Куінтін: 

  • Gabberdoom - Mon Amour Éternel

 

  • Knappy Kaisernappy & Elen Huynh - Srednyaya

 

  • DJ BALLI & RALPH BROWN - "TWEET IT! (EXTRATONE MIX)" Intro + Track 1
  • Himeko Katagiri - Screamin' Succubus
  • Deli Girls - SILENCE [PARKINGSTONE]
  • The Snobs - I Want You So [Live]
  • Moor Mother - Zami
  • Chant ambrosien Ecce quam bonum et jocundum
  • Hildegard von Bingen: Hymns and Songs (12th century)

 

Ельза у соцмережах:

https://elsaquintin.com/
https://www.facebook.com/PIDOOM/
https://soundcloud.com/equintin1
https://soundcloud.com/pidoom

На обкладинці фото Bryozone

Neformat.com.ua ©