Гурт Omana підбадьорює слухачів новим синглом

Київський грандж гурт представляє енергійну пісню "Молодим" разом із кліпом, знятим на фестивалі Faine Misto.

Цією роботою музиканти хотіли  передати святкову атмосферу фестивалю, а також підбадьорити своїх слухачів, "зарядити жити, творити яскраво, бо завтра може не настати". 

Реліз також доступний на стримінгах YouTube Music, Spotify, Apple Music

"Ми гордимося тим, що зіграли на благодійному фестивалі Файне Місто цього року. Фестиваль під час війни це вкрай як складно і відповідально. Але все пройшло наче свято, після якого лишилося багато нових знайомств, вражень, і звісно майже 4 млн грн для НГУ АЗОВ", — розповіли музиканти у коментарі Неформату. 

Роботу над фестивальним відео, куди потрапили кадри з виступу Omana та прогулянок по фестивалю, вони довірили ihormoshtys, який на івенті також знімав ролики для Ignea, Grayshapes, Burned Time Machine та інших команд. 

"Ми раді, що у відео потрапило багато людей. Коли ми дивилися результат, то приємно згадували людей, яких бачили на концертах в різних містах. Дуже раді мати це відео як нову пам'ять", — додають учасники гурту. 

Після повномасштабного вторгнення музиканти жили у різних містах півтора року, однак все ж знайшли можливість збиратися не лише для концертів, але і для запису нових пісень. У результаті, назбирали матеріал для цілого повноформатного альбому, який зараз перебуває на фінальному етапі.

"Цього разу ми співпрацювали з саундпродюсером Кирилом Томашевським. Завдяки його гнучкості ми могли в різний час приїжджати на запис, а він допомагав усе контролювати. Часто було таке, що кожен писався окремо від усіх. Наприклад, Олексій записав гітари на 6 пісень за одну лютневу ніч, бо саме тоді на студії не вимикали світло. Разом з тим Кирило багато влазив у процес запису та аранжування, тому зведення в нас трішки затягнулося через суперечки та різні бачення звуку композицій", — розповідають музиканти. 

OMANA - Молодим арт

Автор обкладинки — Tommy Kiff з гурту Kill Kill Kill 

На мастеринг пісні відправили у штат Нью-Йорк спеціалісту Alan Douches (Mastodon, My Chemical Romance, Deftones, LCD Soundsystem, Zeal and Ardor, Chelsea Wolfe, The Chemical Brothers), який у 2022 вже відповідав за мастеринг попереднього EP Omana "Не Засинати"

"Ми дуже задоволені тим, що почули від Алана. Він дійсно додав саме ті акценти та баланси, які краще розкривають пісні. З нетерпінням чекаємо, коли він надішле нам уже всі пісні, щоб ми готували реліз альбому", — коментують музиканти. 

Вони також відзначають, що війна сильно вплинула на лірику нового альбому, тож чимало текстів там буде про боротьбу:

"Раніше ми використовували відсилання до містики, sci-fi як фарби. Тепер бажання бути більш прямими, щирими та підбадьорювати, аби пісні витирали сльози". 

Разом з роботою над новим альбомом, цей рік для гурту Omana був активним і в плані живих виступів:

"Ми жартуємо, що за останній рік в нас було більше концертів, ніж репетицій. Нас запросили у тури Epolets і Stoned Jesus. Ще був спільний тур з Rohata Zhaba і періодичні виступи на різних заходах. Важливо підмітити, що концерти допомогли зібрати кошти для армії. Крім виступів ми ще й повчилися продавати різні лоти на аукціонах. Концерти отримали нове значення, і ми якось більше зближувалися із відвідувачами, бо всі ми проживаємо війну і мріємо про вільну розвинуту Україну". 

Наразі музиканти хотіли б організувати сольний тур і зібрати всіх своїх слухачів разом.

Omana — грандж гурт із Києва, діє з 2016 року. На його рахунку два мініальбоми, повноформатник "Альбом Жахів" (2020), кілька синглів та кліпів. Гурт заснував Олексій Богомольний — ексгітарист Vivienne Mort. У 2018 році до нього приєдналися бас-гітарист Дмитро Приходько  та ударник Сергій Маркович. Так сформувався перший склад Omana. У 2021 році, однак, новим басистом гурту став Юрій Макогон.

Плейлист учасників гурту, складений спеціально для Неформату, ви знайдете тут. 

OMANA у соцмережах:

https://www.instagram.com/omanaband
https://www.tiktok.com/@omanaband
https://t.me/omanaband
https://www.facebook.com/omanaband

Фото надані гуртом