Koza Music Battle оголосив учасників конкурсу

Конкурс-змагання молодих українських гуртів Koza Music Battle, що повертається до рідного Тернополя після кількох років мовчанки, оголошує 16 цьогорічних учасників. 

Нагадаємо, що податися на конкурс могли всі охочі виконавці, які грають не більше 5 років та мають програму власної творчості тривалістю не менше 20 хвилин. У результаті журі конкурсу отримало сотню заявок переважно з Києва, Тернополя та Рівного, але загалом відзначилися майже всі куточки України. 

"Цьогоріч надійшла рекордна кількість учасників, яку експертна комісія ретельно прослухала. Не буду кривити, було тяжко. Справді унікальної музики мало, тотальна нудьга і повторення. Деколи складалося враження, що навколо день бабака і я знову слухаю відбір на третьосортний фестиваль у місцевому ДК, як це було 25 років тому, Неначе час зупинися і в світі нічого поза цим не відбувалося. Нема ні Pitchfork’а чи The Wire, не відбувалося фестивалів Ґластонбері чи Коачели, не існувало лейблів Ninja Tune чи 4AD. Але нам вдалося відібрати 16 учасників в основний етап конкурсу та декілька в резерв. Було ще декілька непоганих індивідуальних гіпгоп/рнб та фолк виконавців, але довелося відмовитися від них заради цілісности конкурсу (їм дякую і перепрошую). Решті побажаю пізнавати нове і старе, та здобути хоч крихту самоіронії. Зустрінемося", - цитують у пресрелізі слова голови Koza Music Battle 2023, Dj та oрганізатора фестивалів Ярослава Качмарського.

У результаті, до переліку учасників цьогорічного змагання потрапили: E-ho, АРКАН, Maradox, The Artistic Rats (Тернопіль), Netri (Рівне), hackedface (Ужгород), Wowchoke, Pokaysia, Стратослав, Netheren, Антидепресант, квіткіс (Київ), VIRGIN CALL, Калібр серця (Одеса), Granat Garden (Львів) та provulok (Судак). Саме ці колективи змагатимуться за приз — трек на студії "Шпиталь Рекордс" й 20 тисяч гривень.

Всі етапи конкурсу проходитимуть щосереди наживо в Тернополі в креативному кластері "Na пошті" (вул. Коперника, 4, укриття). Вхід на них вільний за умови попередньої реєстрації.  Окрім того, стежити змаганням, вболівати за улюблені гурти і навіть брати участь у голосуванні зможуть глядачі звідусіль — кожен виступ транслюватиметься на ютуб-каналі арткластеру. Щоправда, обирати переможців буде не публіка, а кваліфіковане журі. Всього заплановано сім конкурсних виступів, перший — уже 11 жовтня.

 

Коза Мюзік батл — це конкурс, що дає змогу молодим виконавцям заявити про себе, представити свою творчість та завоювати прихильність слухачів. Його переможцями раніше ставали такі виконавці або колективи як Our Atlantic, GannaBaby чи Slice & Dice. З 2015 року й до 2019-го конкурс проводився у культовому тернопільському артбарі "Коза", звідси й назва.

Організатори обіцяють глядачам та відвідувачам конкурсу "легендарне змагання" молодих українських інді-артистів, що виконують авторську музику у найрізноманітніших жанрах. А от для самих учасників це можливість отримати цінний приз — сценічний досвід та 20 000 грн.

Також новацією конкурсу стане серія онлайн-воркшопів і лекцій для відібраних учасників від експертів індустрії.

Фінансування проєкту цьогоріч здійснюється зі Стабілізаційного фонду культури та освіти 2023 Федеральним міністерством закордонних справ Німеччини та Goethe-Institut. Організатор конкурсу — ГО "Інститут міської культури".