Volver Stone — Silver Light (2019)

Кожна людина хоче тепла для себе, тоді як цей музикант хоче тепла для інших. Повне взаєморозуміння між акустикою та Volver Stone робить це бажання здійсненним, і дозволяє його пісням йти далі примітивного аудіального сприйняття.

Щоби зрозуміти одну струну – потрібно немало часу, а Дмитро Бєлов уже з першого свого альбому під назвою "Silver Light" демонструє міцний тандем гітари та людини. Кар’єра цього житомирського музиканта почалася у 2013 році у якості фронтмена все ще діючого психоделік/стоунер рок гурту Night On Fire. Але вже за 4 роки Дмитро набрався рішучості аби організувати one-man-band проєкт.

Найпершим кроком до сольної творчості був сингл "Thunderose Fate", записаний та випущений, як це нерідко буває у початківців, самостійно. Навіть так гарчання блюзової композиції привернуло увагу відомого українського лейбла Robustfellow, що причислив її до інших гідних у своїй збірці "Robust Sampler 2018". На цьому співпраця лейбла та музиканта не завершилася, оскільки Robustfellow виявив намір випустити перший повноформатний акустичний альбом Volver Stone вже у травні 2019.

Альбом "Silver Light" – робота однієї протяжної миті, однієї спроби, оскільки він був записаний наживо та без додаткових дублів. У арсеналі "людини-оркестру" були лише декілька мікрофонів та незамінна акустика. З мастерингом майбутнього релізу допоміг бас-гітарист треш-метал гурту Cosmic Anger Богдан Мандрійчук.

"Silver Light" складається з 5 англомовних пісень, які ведуть слухача до підніжжя чарівного срібного світла провідної зірки. Реліз відкриває себе одразу в тій манері, якої автор триматиметься до останньої пісні – розмова мандрівника із зірками, долею, вороном, будь-ким, хто лишень почує, про складнощі життя в дорозі. Про це найкраще розповідають дві перші композиції "You Smile From Heaven" й одноіменна "Silver Light".

"Майже усі пісні були написані під час попередніх гастролей. І вони самі просилися до запису. Але є ще багато чудових акустичних композицій, які також чекають на запис, їх я планую записати складнішим шляхом, з аранжуванням й іншими інструментами", - розповідає Дмитро Бєлов.

Не варто очікувати оригінального та нового звучання від старої доброї акустики, але що вона завжди вмітиме робити, так це заколисувати, дарувати відчуття дому, коли ти вдалині від нього. "If You Said Yes" пояснює, чому ж таки доводиться повертатися до дороги та що слідувати своєму шляху означає залишати деякі речі на узбіччі, в надії на краще. І якщо колега Volver Stone по акустичній сцені Sasha Boole оповідає у більш речитативній брутальній манері своїм характерним голосом, тужливий вокал Дмитра підіймається понад ритмом акустики, що утворює видимість руху одноманітними нотними "кроками". А ось тематика текстів їх дещо ріднить, хоча не лише їх, але й інших артистів жанру.

"Harder Than Stone" попереджує про метаморфози, що підстерігають мандрівника, про набуту жорсткість, із якою доведеться примиритися. Композиція проноситься дуже швидко, у поспіху відкриваючи останню пісню – "I’ll Be Gone Singing This Song". У ній музикант демонструє велике бажання повернутися, відшукати шлях додому опісля численних зустрічей і співів, котрі були лише задоволенням для того, хто вірить своїй єдиній зірці.

"Наступний альбом "Wasteland" вийде вже цієї осені. Він буде докорінно відрізнятися від попереднього, це буде панк-блюзовий альбом із тонами фузу, гучними ударними та рок-н-рольним настроєм, — обіцяє музикант.

Дмитро Бєлов з цим проєктом входить до українського музичного поля героєм вже іншої повісті, і робить це у найбільш невимушений спосіб, поєднуючи вже випробуване так, як йому підказує внутрішнє чуття та життєвий досвід. Під псевдонімом Volver Stone він ділиться правдивою атмосферою своїх балад, захоплює нас із собою у подорож, яка, сподіваємося, закінчиться лишень разом зі світлом зірок.

Volver Stone у соцмережах:

1. You Smile From Heaven
2. Silver Light