Обзоры
Вєщій

Ми продовжуємо радувати наших читачів зимовими релізами і цього разу пропонуємо до вашої уваги лютневу новинку — альбом колективу EscapismTales Of Elder Forest. Реліз виданий на лейблі Wolfspell Records накладом у 500 примірників.

Харківський музичний проект КОЛО – це неординарний підхід до українського фолку, втілений за допомогою еклектичного синтезування української традиційної мелодики із сучасною електронною музикою. Заснований влітку 2003 року, мультиінструменталістом та композитором Владиславом Редькіним (більш відомим під псевдонімом Munruthel), проект задумувався як такий собі інтелектуальний pop folk розрахований на широке коло слухачів.

Вєщій

У 2017 році одна за одною виходять концептуально-філософські платівки від вітчизняних музикантів. Нещодавно ми вже писали про гурт Sanatana та їх альбом Brahmavidya, в якому оспівується ведизм та нью-ейдж тематика.

Наразі пропонуємо вам ознайомитися з альбомом гурту MERVA під назвою Шаман, який вийшов у січні 2017 року одразу на двох лейблах — ІншаМузика та Moon Records.

Вєщій

Колишні учасники таких титанів вітчизняного блеку, як Khors та Nokturnal Mortum порадували нас своїми духовними надбаннями оспіваними в альбомі Brahmavidya (2017), що з санскриту означає «вище духовне знання», тобто знання істинної природу двох Брахм — проявленого і непроявленого.

Вєщій

Сонячні наспіви Straytones лунають немов із скелястого каліфорнійського узбережжя та заворожують своїми рифами, гітарними партіями та атмосферним звучанням у цілому. Якщо б мені не сказали, що вони кияни, то я і до сих пір вважав би їх жителями якого-небудь Сан-Франциско.

Вєщій

Столичний кельтик-панк гурт O'Hamsters наприкінці цієї зими порадував нас повноформатним альбомом під назвою Где бы мы ни бывали. Бешкетні чорти з обкладинки альбому одразу ж натякають на пекельну атмосферу пісень.

Як пишуть в інтернетрях, таку музику треба слухати з «корєшами» після важкого тижня в атмосферному пабі десь у центрі Києва.

Вєщій

«Неожиданный случай смешивания двух тяжелых веществ. Вскоре на кассетах во всех киосках сухофруктов 24 часа или закладками»

Вєщій

Головна проблема  даркфолк сцени в Україні полягає в тому, що її майже немає. Це і не дивно, враховуючи специфіку жанру.  Проте, виходячи з останніх релізів, пломінь надії все ж таки жевріє у наших серцях.

Так уж повелось, к сожалению, что мировые тенденции приходят к нам с опозданием. Мы начинаем делать первые движения в каких-либо новшествах тогда, когда миру уже оно если не осточертело, то как минимум порядком поднадоело. Что-то из разряда: «ну да, прикольно, но не более». Азарта и огня в глазах давно уже нет.

Nico

Несмотря на то, что украинская сцена до сих пор находится несколько в стороне от общего мирового музыкального процесса, свежие и яркие музыкальные проекты продолжают возникать и развиваться, и с каждым годом этот процесс становится все более смелым. Что особенно приятно, это касается не только таких очевидных жанров как рок и метал, но и фолка, кантри и других стильных, мрачных, но не самых тяжелых по звучанию направлений.

Київська art rock’ова формація NOVI — це гармонійне поєднання музики, лірики, ідей, що закладені у цю музику та неповторної палітри почуттів, емоцій та роздумів, котрі виникають під час її прослуховування. Їхня музика — справжня, щира, без жодної фальші. Всі ті переживання, посили, заклики, ідеї, що знайшли своє відображення у ліриці, гармонійно поєднуються із легкою, приємною, але водночас небанальною мелодикою та чарівним жіночим вокалом.

Випуск міні-альбому в наш перенасичений інформацією час – це завжди до певної міри ризик (лишитися малопочутим через конкуренцію за слухацький час з боку лонгплеїв), але водночас це й вікно можливостей (адже схоже, що зростає кількість тих, кому достатньо міні-релізів). Стосовно ж новинки від ветеранів психоделічного року з Полтави – можливі два типи її сприйняття.

Из всего разнообразия музыкальных жанров и их ответвлений именно melodic-hardcore мною горячо и дольше всего любим. Не знаю почему, но он мне больше всего запал в душу, то ли своей искренностью, то ли идеальной смесью агрессии и мелодичности, то ли посылом и смысловой нагрузкой.

Проект Kladovest з міста Дніпра уже довгі роки відомий шанувальникам атмосферного black metal завдяки своїй послідовній та результативній студійній творчості і годі шукати кращого приводу ще раз поглянути на еволюцію стилю цієї формації, аніж їхній 5-й повноформатний альбом, що вийшов наприкінці грудня 2016 на авторитетному німецькому «значку» No Colours Records, співпраця з яким, до речі, триває вже аж із 2009 року.

За понад 12 років активного творчого життя проект Тотем привчив слухачів до власної високої плодовитості – альбоми виходили майже щороку (за винятком 2008 і 2012). Тож нинішній однойменний до назви проекту повноформатник є вже 11-м у його небанальній дискографії.

Второй по счету релиз житомирского электронного дуэта Edgy Point увидел свет, и что-то я не заметил достаточного восторга у публики по этому поводу. Возможно, я излишне драматизирую, но положение дел на отечественной синтвейв сцене такое, что музыкантам впору коллективно писать пособие о том, как не стать звездой.

Первое, что хочется сделать после прослушивания альбома Останнє тепло – это самому сесть за синтезатор. Настолько вдохновляющего материала ребята еще не выпускали, по крайней мере, в рамках данного проекта. На счету дуэта это уже четвертый релиз и, по моему скромному мнению, – самый, во всех отношениях, удачный. Signals Feed The Void до сих пор играют для себя, без оглядки на слушателя, рвут жанровые клише, мешают стили, но в этот раз… В этот раз вышла поп-музыка в самом лучшем смысле этого слова.

Лет 10 назад я ощутил для себя острую нехватку новой музыки. Так как я был мелким и ортодоксальным, то ничего тяжелее трэш-метала в свою жизнь не впускал. Потом ситуация кардинально изменилась и действительно “тяжёлый” метал хлынул на меня огромным потоком: от дэта и блэка до нойзкора, фьюнерал-дума и гринды. Но и это наскучило вскоре.

Я пока не имел счастья полистать книгу вокалистки, но дебютник Open One of the Doors уже прочно засел у меня в плеере. А как иначе? Ведь вот она любимая музыка моего детства, переосмысленная и осовремененная. Это именно тот случай, когда саунд группы составлен из гармоничного сочетания самых разных стилей и форм. Так рождается самобытная музыка. Готика, психоделика, шугейз, электронные и этнические вкрапления  - все это смешанно в совершенно выдающейся пропорции.

Несколько месяцев назад, основанный в 1993 году немецкий индустриальный лейбл Drone Records выпустил на виниле, тиражом 400 экземпляров, эмбиэнт / дроун сборник. Пластинка звучит ритуально и немного пугающе, как и полагается в подобных жанрах. Под ее звуки можно, совершать мистические практики, пустится в далекое путешествие вглубь себя, видеть сны (при желании даже наяву), словом, нужная  атмосфера будет вам обеспеченна.