Three Eyes of the Void випустили перший LP

Днями українсько-польський блек-метал гурт Three Eyes of the Void поповнив свою дискографію повноформатним альбомом – "The Atheist".

Історія підготовки цього альбому почалася ще в 2018 році, коли Дмитро, гітарист і вокаліст гурту, написав музику, аранжування й основу текстів у Києві, тоді ще для свого студійного проєкту. Хоча він залучив для запису матеріалу інших музикантів, Андрій Ткаченко записав вокальні партії, Златояр (SOEN) – бас, а Олександр Касьярум – ударні, фінальне звучання його не задовольнило.

"Результат для мене особисто був занадто компромісний в усіх аспектах – було розуміння що чогось бракує, через що довго відтягував відправлення матеріалу на зведення", – розповідає Дмитро Неформату.

Події розгорнулися так, що в 2021 році музикант зустрів польського ударника Аркадіуша в Гданську, куди тоді переїхав. Той запропонував Дмитру зібрати склад для виступів із наявним матеріалом.

"Так я мав можливість новим поглядом подивитись на матеріал і переробити його до того стану, котрий мене задовольняв з перспективи живого проєкту", – додає Дмитро.

Після цього Дмитро перезаписав власні партії, Арек записав нові барабани, а також музикантам нарешті вдалося залучити саксофоніста Дмитра Дудко. Композиція "Descent", написана в 2018 році, початково була спланована навколо саксофону.

Продакшн альбому виконала німецька студія 1408-Productions, а вийшов той на німецькому ж Folter Records. Наразі Дмитро, вокаліст і гітарист гурту, вважає цей альбом цікавішим за попередні роботи формації й повністю вдоволений тим, яким він отримався.

Наповнення альбому цілковито лежить у площині філософії: внутрішній конфлікт між вірою в Бога й просвітництвом, розгубленість і безпорадність людини, яка усвідомила відсутність Бога тощо.

"Мене завжди цікавила філософія, вона ламає сенси, так веселіше жити. Особливо глибоке занурення у різні епохи людства й культури, їхньої метафізики. Наприклад, під час однієї з подорожей Карпатами я фізично зрозумів, що хотіли описати в історії вигнання Адама і Єви з раю, це було неймовірно круто. Саме такі досвіди дозволяють мені писати тексти. Щодо тематики "The Atheist", сучасної людини без сенсу, – це тема, якою я травмую себе постійно. На мою думку, це основна трагедія останніх сторічь, що далі, то драматичніша".

Тепер виконавці гратимуть новий альбом наживо й у них уже заплановано три концерти в Польщі. На кожному вони збиратимуть гроші для збройних сил України.

"Це найважливіша мотивація грати концерти зараз – що більший проєкт, то більша допомога. А те, що великі українські гурти зараз не випускають за кордон – одна з критичних і ганебних помилок влади, і немає аргументів, котрі можуть це виправдати".

Раніше ми писали про сингл гурту, який перервав їхнє тривале затишшя.

Three Eyes of the Void – київський блек-метал/постблек гурт, який заснував Дмитро Квашнін у 2014 році, тоді ще як студійний сольний проєкт. В дискографії колективу наразі альбом, ЕР "Three Eyes of the Void" (2017) і сингл. Із часом гурт набув постійного українсько-польского складу учасників.

Three Eyes of the Void у мережі:

https://www.threeeyesofthevoid.com
https://www.facebook.com/teovband
https://www.instagram.com/threeeyesofthevoid

Фото обкладинки – надали виконавці