Журнал "Gothica" відзначив десяту річницю

Український журнал випустив спеціальний випуск Gothica#21 до 10-річчя видання. Номер, зокрема, містить й розповідь про історію журналу. До того ж на честь ювілею журнал можна завантажити безкоштовно.  Моделлю для 21-го номеру стала Олена Самко. 

"Это своеобразное подведение итогов нашей десятилетней деятельности", - розповіли автори видання. 

Журнал "Gothica" - це спільний проект учасників "Ukrainian Gothic Portal" і водночас, перше готичне друковане видання в Україні. Примітно, що, як для друкованого українського субкультурного ЗМІ, журналу вдалося проіснувати досить багато років. Від номеру до номеру редколегія висвітлювала багатогранність готичної культури не лише в Україні, але і закордоном. А зважаючи на те, що більшість субкультур базуються у тій чи іншій мірі на музиці, "Gothica" постійно публікує новини про гурти, фестивалі і концерти gothic- та industrial-сцен СНД.   

Перший номер "Gothica" вийшов 17 березня 2006 року після майже піврічної підготовки. Наразі ж редакція хотіла б випускати журнал хоча б раз на півроку та отримувати хоча б частину фінансування від читачів. У планах також розвиток електронної платформи видання.