Sick Solution - Hardcore Samurai (2021)

Sick Solution випустили перший серйозний реліз із потенційною заявкою на один із найкращих тематичних альбомів року. Що хардкор-самураї можуть запропонувати за 11 хвилин, до чого тут грув, бітдаун, The Devil Wears Prada, Norma Jean та Fall Emotions, розповідає Єгор Фелюст.

 

Sick Solution
вінницький хардкор гурт

Заснований у 2016 році, на початках грав переважно постхардкор/металкор. Учасникам подобалися команди на кшталт Parkway Drive або Architects. Але десь з 2020 року інтереси команди повернули у сторону хардкору та бітдауну, і гуртів на зразок Nasty, Knocked Loose, Wolf Down.

Якщо стисло, Sick Solution зараз — це мош-гурт для знищення всіх на танцмайданчику. Тобто, їхня сутність у тому, щоб змусити вас несамовито махати кінцівками, стрибати зі сцени та підспівувати текст, який без проблем лягає на слух. Це, звісно, не мелодік-хардкорові сингалонги, але звичайні однофразові вигуки, що теж добре.

У приватній бесіді про гурт та його "аналоги", якщо так можна висловитися, мій товариш згадав про Nasty та Get the Shot. Я ж, зі свого боку, бачу прямі подібності з Rise of the Northstar, Desolated, No Zodiac та Brutality Will Prevail. Вінничани, безумовно, позиціюють себе як мош-машина, але до гуртів із чітким помітним качем, їм ще треба добре композиційно попрацювати.

Власне, мій посмак від новенького мініальбому “Hardcore Samurai” неоднозначний.

Що добре?

1. Промо

Підхід Sick Solution до поступового "підігріву" слухача нічим не відрізняється від промо-кампаній гуртів, підписаних на лейби. Так, масштаби DIY, звичайно ж, не порівнюються з можливістю лейблів, але Sick Solution не скупляться на інфоприводи, які не ріжуть очі: окремо сингл, окремо відео, окремо фіт, виступ на великому фестивалі тощо.

2. Хронометраж

Бітдаун/металкор матеріал завжди був у малих рамках хронометражу. Нині ж, в епоху домінування двохвилинних треків, подібний крок свідчить лише про адекватний та зважений підхід до просування творчості. До речі, на композиторському полі це негативно не позначилося. Нема відчуття, що короткі треки зроблені для того, щоб їх можна було більше й частіше прослухати за 60 хвилин.

3. Оформлення

Це стосується не лише обкладинки, хоча мені, як людині досить непогано знайомій із жанром, вона відразу ж розставляє всі крапки над і. Зовнішній вигляд грає одну з ключових ролей — колоритний вигляд вокаліста та їхні експерименти з зоровим контентом, як у відео "Wof Wof" свої профіти дають.

 

Одна з найяскравіших відеоробіт колективу

Що так собі?

1. Брак груву

У наведених вище команд, для порівняння, є грув, є грамотні акценти, паузи та інші елементи, що будь-яку композицію дозволяють запам’ятати краще. До того ж у них є той самий горезвісний кач, який інтуїтивно тобі підказує, що ось тут зараз обличчю буде боляче. А у Sick Solution такого немає.

2. Незрозумілі інфлуенси

З одного боку, в останньому треку "Sicko Sound" є така собі поверхова нормаджинівщина, бо дисонансами це назвати буде аж надто. З іншого, тут є синти як у The Devil Wears Prada на другому і третьому альбомі. Я вже мовчу про треки "Verum" та "System Gain", які взагалі звучать, немов транскор із кінця 00-х.

Або ж, це прихована данина корінню, коли музиканти захоплювалися мелодійним металкором, тоді це ідеальне пасхальне яйце.

 

На відео — виступ гурту на фестивалі Файне Місто у 2021 році

Епілог

Sick Solution зараз — одні з найкращих у плані просування своєї творчості гуртів. Вони роблять усе можливе, щоб про них говорили багато, часто й у різному контексті.

Їхня музика не показує темну натуру ліричного героя, як у King 810, або хаслову натуру Attila чи відверто трешеву Eskimo Callboy. Але після виступу, якщо не брати до уваги можливі травми, ви підете зі щасливим обличчям від того, що є гурт, який безпосередньо виконує одну з головних функцій музики — розважає. Що ще потрібно для задоволення?

У мене є головний критерій — гурт має вміти себе продати — змусити вас прийти на концерт, на репіті крутити альбом, купити мерч чи стати патроном. Sick Solution із цим чудово впоралися. Я ладен віддати їм гроші.

Думки, висловлені у рецензіях, передають погляди самих авторів і не обов'язково відображають позицію Neformat.com.ua

Sick Solution у мережі:

https://www.instagram.com/sicksolutionband/
https://www.facebook.com/SickSolution
https://www.youtube.com/watch?v=RDKwGw9LFIg

Neformat.com.ua ©
29.10.2021