Файне Місто цьогоріч відбудеться в Польщі

Наприкінці літа, 26-28 серпня, музичний фестиваль Файне Місто об’єднається із польським фестивалем Rockowa Noc – разом вони пройдуть у Жешуві.

Подвійний фестиваль відбудеться на території Студентського Містечка Політехнічного Жешувського Університету.

Файне місто за кордоном представлять IGNEA, Sick Solution, Space of Variations та Stoned Jesus. Із запрошених артистів Rockowa Noc вже відомі такі імена, як Mr Pollack, KSU, Proletaryat, Jesus Chrysler Suicide, Dezerter, Tides from Nebula, Turbo i Riverside.

"Жешув – це місто, яке з початку війни приймає найбільшу кількість українських біженців. Згідно з офіційними статистичними даними, з квітня 2022 року внаслідок війни популяція міста виросла на 53%. 22 травня 2022 року постановою Президента України Володимира Зеленського столиця Підкарпаття отримала статус "Міста-рятувальника", – кажуть організатори Файне Місто в пресрелізі.

Тому спільно організована подія – жест вдячності українців та міцне рукостискання із польськими друзями, що відбудеться під звуки року. Також івент можна вважати святкуванням ювілею фестивалю Файне місто, якому цьогоріч виповнюється 10 років.

Певна річ, на думці в організаторів з обох сторін благодійні цілі – зібрані продажами квитків на перший день фестивалю кошти перерахують на допомогу Україні. Загалом збір пожертв триватиме протягом всіх трьох днів музики.

"Цей дует буде особливим, бо ми з'єднуємо два великих заходи, якими є Rockowa Noc і Faine Misto, і все це має благодійну мету", – говорить Марчин Дзєдіч, директор Estradа Rzeszowskа.

Нагадаємо також, що за час війни команда Файне місто зібрала 37 мільйонів гривень загалом задля закриття потреб потерпілих від війни людей та воїнів.

Придбати квитки на подію можна тут.

Rockowa Noc – жешувський найбільший щорічний фестиваль з довголітніми традиціями.

Фото обкладинки – надали організатори