ROME присвятив Україні колекцію пісень

Днями люксембурзький дарк-фолк проєкт ROME видав мініальбом "Defiance", присвячений Україні та її боротьбі проти загарбників.

Джером Ройтер, засновник сольного проєкту ROME, приїздив в Україну раніше й зробив це знову під час війни – дав благодійний концерт у Львові з метою нагадати європейцям про трагедію на спільному континенті.

"Чесно, я шокований, що серед населення західної Європи вже ніби вщухає інтерес до того, що відбувається. Тож я хотів би нагадати людям про війну та, що ще важливіше, показати українцям, що нам не все одно, що ми підтримуємо вас", – розповідає Джером Неформату.

Про сам мініальбом Джером каже, що пісні просто "трапилися із ним".

"В мене є багато близьких друзів в Україні, тож, певна річ, я слідкую за новинами настільки пильно, наскільки можу. Ця війна дуже реальна для мене, і хоча я не можу із нею нічого вдіяти, вона впливає на те, що я пишу".

За словами виконавця, особливою цю колекцію пісень робить те, що на цей раз в її основі не якісь роздуми віддаленої особистості на тему абстрактних ідей чи-то філософських концепцій, а дещо дійсно близьке, що відбувається зараз, поряд із домом.

 

Згаданий концерт у Львові іноземцю допоміг організувати Ігор Черепанов, який вже організовував виступи Джерома в Україні раніше. Попри рестрикції від влади та знайомих щодо подорожей в Україну, виконавець наважився зробити такий крок, аби продемонструвати максимальну солідарність із українським народом.

"Я грав в Одесі та в Києві якраз напередодні вторгнення, 18 лютого, хоча вже тоді мешканцям Люксембургу радили утриматися від поїздок в Україну. У березні, вдома, я організував перший стрім, щоб зібрати гроші на допомогу притулку для біженців у Львові. Але наступного разу я вже хотів зробити щось особливе", – і тут Джером вже має на увазі особистий візит до Львова під час воєнних дій.

Описуваний концерт був для Джерома великою честю. Оскільки він запам’ятав українців як людей, які "ніколи не скаржаться" й не хочуть, щоб іншим було так само погано, як їм, виконавцю це допомогло приборкати свої сумніви та острахи й зіграти для нас. 

Зараз виконавець вже вдома, де по сьогодні продовжує залучати гроші на допомогу громадянам України.

ROME в мережі:

https://www.facebook.com/romeproject
https://bfan.link/defiance-1

Фото обкладинки – надав виконавець