Zagreb поділилися постпанковим синглом

Нещодавно інді-гурт Zagreb видав свій квітневий сингл "Жито", що оповідає про "скуку кожного дня".

Оскільки музиканти вже давно збиралися перейти на українську лірику, то вони мали певні напрацювання – мотиви, наспіви тощо, які згодилися тепер.

"Трек "Жито" спочатку був задуманий, як трек про "злиті катки" – завуальовані безрезультатні тіндер-дейти [ред. – побачення в Tinder] або про програні бої, які ні до чого не призводили. Але Тьома, наш вокаліст, поки дописував текст, зрозумів, що зараз нічого не цікавить, крім новин з фронту. Ось так і вийшла пісня про "скуку кожного дня", коли немає новин про вбитих орків і про те, що в "липні скука пройде", бо має прийти тяжке озброєння та почнеться те, на що ми всі чекаємо", – розповів Вова, басист гурту, Неформату.

Зараз виконавці працюють над своєю музикою дистанційно, оскільки деякі з них виїхали з Дніпра на Захід зі своїми родинами.

"Вова пише демки треків, а я записую вокали та роблю продакшн, доводжу "рибу" до фінального варіанту", – ділиться вокаліст Артем.

За словами музикантів, умови роботи в них не найкращі, а продакшн-студія знаходиться неподалік від об’єкту, який регулярно зазнає обстрілів з ворожої сторони. Тим не менш, учасники готують до виходу нові треки та, можливо, ще й видадуть ЕР.

Обкладинку для треку виконавці знайшли таку, що пасувала б до їхнього внутрішнього стану, та особливого символічного навантаження в неї не вкладали.

"У багатьох людей наразі різний психологічний стан, у нас він зараз, можна сказати, не дуже бадьорий, тому цього разу ми не дуже міркували над обкладинкою – знайшли фото, яке більш-менш підходить до такого постпанкового треку та лірики, обробили та й все. Хотілося якомога швидше випустити трек та не гальмувати ще з вибором обкладинки."

До того ж, на думку учасників гурту, обкладинки загалом вже не настільки важливі в творчості музиканта, як це було, скажімо, в 70-х роках минулого століття.

Zagreb – дніпровський інді-гурт, заснований у 2016 році. В перший рік свого існування колектив випустив дебютний мініальбом "Betrays Before Explore". Рецензію на пізніший доробок гурту "Wannabe" (2018) читайте за посиланням.

Zagreb в соцмережах:

https://www.facebook.com/2agreb/
https://soundcloud.com/zagreb-3
https://zagreb.bandcamp.com/

Фото обкладинки – Facebook виконавців