Автор текстів MegamasS співпрацює з окупаційним режимом

Як повідомляє Інститут масової інформації з посиланням на газету "МІГ", троє мелітопольських журналістів, серед них і Денис Дорофєєв, пішли на співпрацю з російськими окупантами. 

Повідомляється, що колаборанти з Мелітополя раніше працювали в ТРК "МТВ-плюс", яка належала екс народному депутату України від ОПЗЖ, а нині депутату Запорізької обласної ради, самопроголошеному “губернатору військово-цивільної адміністрації” Запорізької області, колаборанту Євгенові Балицькому. Відзначилися вони зокрема тим, що 9 травня взяли участь разом з окупантами в акції пам’яті військових журналістів, що загинули у Другій світовій війні. 

Для нас же ситуація примітна тим, що Денис Дорофєєв тривалий час був автором текстів гурту MegamasS. Тож останній на своїй офіційній сторінці у фейсбуку підтвердив, що йдеться про ту саму людину та прокоментував ситуацію: 

"Нещодавно ми дізналися, що Денайс Дорофєєв комунікує з окупаційним режимом. Ми всі не можемо повірити в цю сюрреалістичну звістку. І звичайно, це не може не стосуватися всієї нашої творчості, нас усіх, ми маємо відрефлексувати на цю ситуацію.

Свою громадянську позицію Мгмс заявив ще з початком війни, у 2014 році. Зараз декотрі з нас поповнили лави ЗСУ, пішли в ТрО, інші стали волонтерами, хтось просто донатить, хтось займається порятунком тварин: Мгмс — це набагато більше, ніж склад музикантів. І всі ми в Ахуї з цього приводу. Наша позиція — на 100% проукраїнська.

Нам дуже важко дається цей пост. Важко усвідомити те, що сталося, навіщо він це зробив, що ним керувало і чого чекати від нього далі. І що подумав би про цю ситуацію Василь Стус, якого Денайс називав одним з улюблених поетів".

Гурт також пояснив, що написав цю заяву, аби "вберегти та відокремити" від ситуації творчість гурту, його інших учасників та фанів.

Дениса та інших журналістів уже виключили з лав Національної спілки журналістів України за зрадництво.